Кіровоградщина: Андрій Балонь заявив про великий рівень онкозахворювань в області

  • 27 лют. 2020 18:09
  • 1033
    • Новина Кіровоградщина: Андрій Балонь заявив про великий рівень онкозахворювань в області Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Верховній Раді відбулись парламентські слухання на тему протиракової боротьби в Україні, пише сайт ОДА.
     
     Голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь розповів членам Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування про негативний вплив природних джерел опромінення на рівень онкологічних захворювань і організацію протиракової боротьби в області.
     
    - У Кіровоградщини один із найвищих показників захворюваності на рак у порівнянні з іншими регіонами. Згідно офіційних даних, у 2018 році показник захворюваності в області із розрахунку на 100 тисяч населення перевищив середній в Україні і склав 475 осіб, – відзначив очільник ОДА.
     
    Щоб підвищити ефективність протиракової боротьби, Андрій Балонь виступив з ініціативою сформувати концепцію загальноцільової програми радіаційного та соціального захисту мешканців Кіровоградщини та розробити державну програму боротьби з онкологічними захворюваннями, розраховану на 10 років, із урахуванням проблемних питань.
     
    Під час виступу керівник ОДА також запросив членів профільного комітету провести виїзне засідання в Кропивницькому.
     
    Варто відзначити: в Україні на обліку перебуває понад один мільйон хворих на злоякісні новоутворення. Із них майже 6 тисяч – діти. Щорічно понад 137 тисяч українців дізнаються, що вони хворі на рак. Кожного року ця хвороба забирає близько 64 тисяч людей.
     
    Згідно Цілей сталого розвитку ООН, до 2030 року передбачається виконання завдання щодо суттєвого зменшення рівня смертності від онкологічних хвороб. ВООЗ закликає до комплексного підходу в організації заходів, пов’язаних з профілактикою, ранньою діагностикою та лікуванням раку.