Футбольна афіша тижня: найцікавіші матчі на кожен день (25 лютого-1 березня)

  • 25 лют. 2020 09:30
  • 1098
    • Новина Футбольна афіша тижня: найцікавіші матчі на кожен день (25 лютого-1 березня) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ліга Чемпіонів, Ліга Європи, та ще й Ель-класіко. Певно, саме так уявляють свій ідеальний тиждень футбольні фанати. Тож почати варто з того, що до наступного понеділка ми зможемо подивитися як єврокубкові матчі, так і класичне для всіх протистояння Реалу та Барселони.
     
     
    Вівторок:
     
    Вже у вівторок в рамках 1/8 фіналу ЛЧ на полі зустрінуться Наполі з Барселоною та Челсі з Баварією. Принципового протистояння в обох матчах не передбачається, але гарний футбол нам забезпечений. 
    У першій парі обидві команди мають деякі труднощі, серед яких зокрема й оновлення тренерського складу у кожної з них. Попри це, іспанці лишаються лідерами свого чемпіонату, в той час як італійці вперше за чотири роки не входять в ТОП-3 Серії А, займаючи тільки шосте місце. Водночас з цим, господарі мали на один день підготовки менше. І хоч вони програють каталонцям у вартості та різноманітності складу, цілком можливо, що італійці покажуть свій характер та зроблять цікаву гру.
     
    У другій парі також виділяється фаворит матчу. Баварія вже понад п’ять років займає перше місце в Бундеслізі, показуючи стабільний та гарний футбол. У той час як Челсі є четвертою командою в АПЛ. Окрім того, на боці німців досвід у подібних стадіях єврокубку та чудова атакувальна лінія. Зокрема, в шести останніх матчах вони не забивали менше трьох голів своїм суперникам. Тому в цій зустрічі англійцям потрібно показати все можливе, аби пройти до наступної стадії.
     
     
    Середа:
     
    У середу продовжиться 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якій Ліон зіграє з Ювентусом, а Реал Мадрид проведе поєдинок з Манчестером Сіті. І якщо в першому матчі можна навіть неозброєним оком побачити фаворита, то в другому все набагато складніше.
    У першій грі однозначним фаворитом вважають Ювентус. Італійці лідирують у своїй лізі, посідаючи перше місце. Водночас з цим, Ліон займає лише сьому сходинку в своїй таблиці. Зірковий склад гостей також дає про себе знати. Що стосується особистих зустрічей, то Ліон провів з Юве шість поєдинків, серед який 5 закінчилися перемогою італійців та одна нічиєю. 
     
    А от у другій грі все набагато складніше. Обидві команди посідають друге місце в своїх лігах, показуючи непогано гру впродовж сезону. Проте англійці вже давно втратили всі сподівання на золото, відстаючи від Ліверпуля на 19 очок. Реал же веде активно боротьбу з каталонською «Барселоною», відстаючи лише на два очки. Окрім того іспанці мають ширший досвід у Лізі Чемпіонів, адже вони 13 разів брали кубок найпрестижнішого клубного чемпіонату. Англійці ж не привозили трофей жодного разу за всю історію існування клубу. По особистих зустрічах, містяни також програють королівському клубові. Слабким місцем господарів у цьому матчі є травмований Азар, проте знаючи їх лавку запасних, це не складе їм особливих труднощів. У будь-якому разі, обидві команди обіцяють показати нам гарне видовище та боротьбу з характером. 
     
     
    Четвер:
     
    У четвер пройде відразу 16 матчів у рамках Ліги Європи. Для більшості українських вболівальників ключовою буде зустріч португальської Бенфіки та донецького Шахтаря. Окрім того, цікавим обіцяє бути протистояння Генту з Ромою.
     
    Що стосується українсько-португальського дербі, то букмекери все ж віддають перевагу господарям поля. Не дивлячись на доволі непогану гру в Харкові, фаворитом на вихід до 1/8 фіналу ЛЄ також вважають Бенфіку. Проте, для португальського клубу важливим вважається й внутрішній чемпіонат, в якому зараз триває боротьба за перше місце. Що стосується гірників, то вони упродовж всього року не зазнавали поразок в УПЛ. Окрім цього вони не зіграють у Кубкові України 4 березня, завдяки чому можуть спрямувати всі сили на єврокубки. А якщо враховувати й результат минулої зустрічі, то у донечан є всі шанси пройти далі.
     
    Що стосується Роми та Генту, то передбачити хто пройде далі доволі складно. У першому матчі італійці мінімально перемогли бельгійців на власному полі. Проте «Рома» зараз знаходиться не в найкращій формі. Водночас, цей поєдинок важливий для підопічних Фонсеки, адже в ньому вони можуть реабілітуватися за програші в серії А. Бельгійці ж просто так не віддадуть перемогу суперникові й поб’ються за прохід до наступної стадії.
     
     
    П’ятниця:  
     
    Після насиченого єврокубкового тижня у п’ятницю більшість команд відпочиває та готується до матчів на вихідні. Серед п’ятничних ігор, які дійсно зберігають інтригу, можна виділити гру Турецької ліги між Бешикташем та Антал’яспором. Окрім того, в УПЛ зустрінуться Динамо та Дніпро-1.
     
    Стосовно турецького дербі, то інтрига заключається в тому, що Антал’яспор доволі непогано почав сезон, у той час як Бешикташ навпаки його провалив. Будучи однією з найсильніших команд ліги, Бешикташ займає тільки восьме місце в таблиці. І хоч статистика особистих зустрічей не на боці Антал’яспора – 2 перемоги, 1 нічия та 4 поразки, цього разу вони можуть її покращити.
    Що стосується УПЛ, то фаворитом у матчі є Динамо. Проте, в зимове трансферне вікно Дніпро-1 придбав ряд нових гравців, тому можна очікувати на сюрприз. До того ж у минулій грі київляни тільки в додатковий арбітром час змогли вирватися вперед від полтавської «Ворскли», яка є аутсайдером чемпіонату. 
     
     
    Субота:
     
    Серед центральних матчів суботи можна виділити зустріч Хоффенхайму з Баварією у Бундеслізі. Окрім того, в УПЛ Десна зустрінеться з Маріуполем, Львів проведе гру з Олександрією, а Колос позмагається з Карпатами.
     
    Хоффенхайм – типовий середняк будь-якої ліги, від якого можна очікувати будь-чого. У перший рік вона може зайняти 15 місце, а в наступний увійти в ТОП-3 чемпіонату. На цей момент вони посідають 8 місце в Бундеслізі. Баварія ж займає першу сходинку в таблиці. Окрім того, вартість баварців майже в чотири рази більше, ніж у супротивника. Попри це, від хоффенхаймців можна очікувати несподіванки та сподіватися хоча б на нічию.
     
    Що стосується українських команд, то в дербі Десни та Маріуполя фаворитом вважають команду з Чернігова. Більше того, в них набагато більше мотивації перемагати в цьому матчі. Адже вони змагаються з Олександрією за четверте місце в турнірній таблиці. Що стосується Маріуполя, то перемагати їм тут не так принципово, адже вони майже не мають шансів вийти у першу шістку до розподілу. 
     
    Схожа ситуація і в матчі Львову та Олександрії. Єдина різниця в тому, що Львів зараз один з претендентів на виліт з УПЛ, що змушує їх виривати хоча б одне очко в цій грі. Проте Олександрія як завжди націлена на Лігу Європи, тому віддавати бали вона просто так не буде.
    Колос є фаворитом у грі проти Карпат, які в свою чергу посідають 12 місце в лізі. За 19 матчів вони набрали лише 12 очок. Що стосується Колосу, то він змагається з Маріуполем за вхід до першої шістки й ці бали команда явно планує забрати собі. Для порівняння, минулого тижня Колос вирвав вольову перемогу проти Олександрії з рахунком 1:2. 
     
     
     
    Неділя:
    Головним матчем неділі небезпідставно можна вважати Ель-класіко. Окрім цього, цікаво подивитися на дербі двох головних команд Нідерландів - Аяксу проти АЗ. Що стосується УПЛ, то Олімпік зустрінеться із Зорею, а Шахтар з Ворсклою. 
     
    Окрім того, що Ель-класіко - це грав двох найвідоміших команд Іспанії, це ще й матч, який скоріше за все вирішить долю першого місця. Зараз його посідає Барселона з мінімальним відривом у два очки. Перемога каталонців означатиме збільшення відриву до 5 очок. А так як команди більше не зустрічатимуться в цьому сезоні в рамках Ла Ліги, кожен з них намагатиметься вийти вперед. Перемогу прогнозують Реалу, в першу чергу через те, що для них ця гра буде домашньою. Звісно, після 1/8 фіналу ЛЧ обидві команди будуть не в найкращій формі для гри, але проти такого суперника необхідно викладатися на повну. 
     
    Окрім цього, в неділю Аякс зустрінеться з АЗ. Ситуація схожа на іспанську зустріч, адже різниця між першим та другим місцем у лізі теж мінімальна – три очки. Тож, якщо переможе Аякс, то це дозволить їм закріпитися на своїй позиції. Проте лідер чемпіонату за кілька днів до цього зустрінеться з Хетафе, де їм необхідно виривати результативну перемогу (першу зустріч вони програли з рахунком 2:0). Тому викладатися на повну їм потрібно відразу на два фронти, чим із задоволенням скористається АЗ.
    Зоря вже котрий рік поспіль змагається з Динамо за срібло в таблиці. Зараз між ними мінімальна відстань на користь київлян. Тому Зоря не планує втрачати очки в цьому матчі. Водночас, Олімпік вже не зможе вийти до першої шістки. Окрім цього, в зону вильоту вони теж не потрапляють. Тому такої мотивація для перемоги як у Зорі в них немає.
     
    Закриє 20 тур УПЛ гра чемпіона України з полтавською Ворсклою. Шахтар випереджує найближчих суперників на 14 очок, що в розрізі УПЛ майже гарантує їм чемпіонство. Водночас з цим, вони проведуть вкрай важливий матч у Лізі Європи, на який вони покладуть більшість сил. Можливо, саме цим можна пояснити їх суперечливу гру проти Десни у минулому турі. Що стосується Ворскли, то вона наступний кандидат на виліт після Карпат.
     
    Загалом, можна помітити, що в УПЛ цього тижня не несе якоїсь серйозної інтриги. Це зумовлено тим, що лідери чемпіонату зустрінуться з аутсайдерами і в більшості випадків результат можна передбачити. Попри це, єврокубки та матчі провідних чемпіонатів не дадуть футбольним фанатам занудьгувати. Гарного перегляду!
     
    Нік Шендеровський