Україна та Литва розвивають транспортну інфраструктуру

  • 24 лют. 2020 17:06
  • 606
    • Новина Україна та Литва розвивають транспортну інфраструктуру Ранкове місто. Кропивницький
     
    Литовська Республіка є стратегічно важливим партнером України для оновлення національної інфраструктури та реалізації транзитного потенціалу.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Співробітництво між Україною та Литвою у сфері транспортної інфраструктури продовжує успішно розвиватися. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з Міністром транспорту та зв’язку Литовської Республіки Ярославом Наркевичем 21 лютого 2020 року. Двостороння зустріч відбулася у рамках робочого візиту Міністра інфраструктури України для участі у Міжнародній конференції «Європа Карпат» 21-22 лютого 2020 року у м. Красічин (Республіка Польща).
     
    Сторони обговорили стан і перспективи розвитку українсько-литовської співпраці у галузі інфраструктури та спільної участі у міжнародних логістичних проєктах, а також залучення додаткових вантажопотоків. Владислав Криклій відмітив позитивний діалог в галузі міжнародних автомобільних перевезень.
     
    Міністри відзначили позитивні результати чергового засідання українсько-литовської Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яке відбулося 12.12.2019 в м. Київ. Сторони налаштовані всіляко сприяти зняттю бар’єрів в міжнародних автомобільних перевезеннях. На першому етапі опрацьовується питання обміну багаторазовими транзитними дозволами.
     
    - Литовська Республіка є стратегічно важливим партнером України для оновлення національної інфраструктури та реалізації транзитного потенціалу у сполученні Чорне море – Балтійське море. Сьогодні співробітництво між Україною та Литвою у сфері транспортної інфраструктури розвивається по висхідній, у тому числі у галузі міжнародних вантажних перевезень залізницею. Поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» і контейнерний поїзд «Containerships Train» є важливими міжнародними логістичними проєктами, успішна реалізація яких відкриває перспективи залучення додаткових вантажопотоків для обох країн, – заявив Владислав Криклій.
     
    Очільник Міністерства повідомив, що обсяги перевезень контейнерів у складі поїзда комбінованого транспорту «Вікінг» у січні 2020 року збільшились на 21% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Водночас ведеться робота з організації перевезень контейнерів у складі контейнерного поїзда «Containerships train» у сполученні Литва – Білорусь – Україна та у зворотному напрямку. Міністр транспорту та зв’язку Литовської Республіки Ярослав Наркевич відзначив важливість подальшої успішної співпраці у галузі транспортної інфраструктури для українсько-литовських економічних відносин і підтвердив прагнення розвивати і поглиблювати двосторонні взаємини.