У Кропивницькому черкащанин стріляв у поліцейських (ФОТО)

  • 24 лют. 2020 15:12
  • 846
    • Новина У Кропивницькому черкащанин стріляв у поліцейських (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники внутрішньої безпеки національної поліції затримали чоловіка, який стріляв у патрульних на Кіровоградщині. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.
     
    Близько півночі, 23 лютого 2020 року, на одній з вулиць Кропивницького сталася стрілянина. Невідомий, побачивши службовий автомобіль, відкрив вогонь у бік поліцейських та втік. Зловмисника затримали тієї ж ночі біля одного з місцевих розважальних закладів.
     
    Вночі до Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про те, що невідома особа стріляла у співробітників поліції при виконанні. На місці події правоохоронці встановили, що інспектори Управління патрульної поліції (УПП) у Кіровоградській області, під час патрулювання на одній з вулиць Кропивницького, побачили на проїжджій частині чоловіка. Поліцейські наблизились до нього, однак чоловік раптово стрільнув у їхній автомобіль та почав тікати.
     
    Вже за кілька годин оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі співробітниками УПП затримали стрільця біля одного з розважальних закладів міста. Нападником виявився 24-річний чоловік, родом з Черкаської області. При поверхневому огляді правоохоронці знайшли у нього пневматичний пістолет. Зловмисник перебував напідпитку та поводився неадекватно.
     
    За фактом події слідчі Кропивницького ВП ГУНП у Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили фігурантові про підозру за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
     
    Зловмисника затримали у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.