У Кропивницькому представлять виставку живопису «Поезія квітів»

  • 24 лют. 2020 13:04
  • 1392
    • Новина У Кропивницькому представлять виставку живопису «Поезія квітів» Ранкове місто. Кропивницький
     
    28 лютого, у п’ятницю, в галереї «Елисаветград» відкриється виставка живопису «Поезія квітів», яку представляє в нашому місті студія живопису та графіки «Гармонія» при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Керівник студії – Андрій Кулагін.
     
    Сорок робіт, представлених на виставці, знайомлять з творчістю учасниць студії Ірини Зубленко, Олени Лисак та Ольги Рубцової.
     
    Ірина Зубленко родом в Лисичанська (Луганська обл.), в студії – 5 років.
     
    Олена Лисак народилася в Києві, займається в студії 8 років.
     
    Ольга Рубцова – з Гайворона (Кіровоградщина), студію відвідує з 1997 року.
     
    Художня студія «Гармонія» при НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського» була заснована в 1992 році для студентів, працівників вузу і всіх охочих з метою гуманізації технічної освіти.
     
    З 1992 року вів студію заслужений художник УРСР (1980), член НСХУ Олексій Архипович Горбенко.
     
    З 2001 року керівником студії став прекрасний живописець Володимир Веселка (в 1989-1999 роках – художник-постановник кіностудії імені Довженка).
     
    В 2019 році студії присвоєне звання «Народна аматорська студія».
     
    Нині вже 5 років студію веде відомий художник України Андрій Кулагін, виставка робіт якого проходила в галереї «Єлисаветград» минулого року.
     
    За роки існування студія виросла в колектив однодумців, де сьогодні створюються станкові живописні твори. Архітектори і дизайнери здійснюють свої проекти, художники-монументалісти виконують високопрофесійні розписи. Регулярно відбуваються вернісажі творчих досягнень учасників студії, а майстер-класи з живопису, як і раніше, допомагають виявити і розвинути нові таланти. Роботи таких талантів будуть представлені в галереї з 28 лютого.
     
    Відкриття виставки о 16.45.