Кропивницький: Спецінспекція звинувачує "Універсал" у засмічуванні Фортечних валів (ВІДЕО)

  • 21 лют. 2020 14:39
  • 1205
  •  
    У Кропивницькому працівники комунального підприємства "Універсал-2005" розрили територію меморіального комплексу "Фортечні вали" і викинули сміття. Про це Суспільному розповів начальник спецінспекції міськради Андрій Максюта. За це на підприємство спецінспекція склала два адмінпротоколи.
     
    На відео Андрія Максюти за 19 лютого видно сміття в урвищі. "Вирили котлован, тут і пляшки, і унітази, і залишки всілякого паперу, картону, ящиків – все що завгодно", - коментує Андрій Максюта.
     
    Так Андрій Максюта коментує власне відео за 20 лютого:
     
    - Погрібся трактор, вирив два рови невідомо для чого, сміття поялозили по території, обдерли землю, продискували це сміття, ніхто його не прибирав. Можливо, щось зверху і прибрали, а в основному територія залишилася в цьому смітті.
     
    Андрій Максюта каже: підприємство вивозило сміття на територію меморіального комплексу "Фортечні вали": 
     
    - За парканом їхня територія, але тут відсутній паркан, і вони тут облаштували, як каже керівник, майданчик для тимчасового зберігання сміття. Підприємство, яке прибирає наше місто, робить його санітарне очищення, вивозить сміття і не знає, що сміттю місце на полігоні.
     
    Розповідає, на керівника підприємства спецінспекція склала адмінпротоколи: "За незаконні земельні роботи, за вириту канаву на комунальній землі міста, відповідальність згідно статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення – накладання штрафу в розмірі від вісімсот п'ятидесяти гривень до тисячі семиста гривень за кожне правопорушення".
     
    Директор підприємства “Універсал-2005” Віктор Панішко каже: на комісію прийде, штраф платити не буде. 
     
    - Ми зробили дренажну канаву для того, щоб вода, яка стікає з валів, коли сніг тане, коли дощ іде, щоб не розповсюджувалась на всій території, а сконцентрувалась саме в цьому місці, щоб вона замулювалась і ми таким чином осушуємо цю територію. Вали ми не розривали, я не знаю чому так вирішив Андрій Вікторович.
     
    Віктор Панішко пояснив, чому на території підприємства вивантажували сміття. 
     
    - Після роботи вночі машини, які прибирають вуличний змет, вивантажуються на території підприємства, тому що полігон у нічний час не працює, ми концентруємо їх у себе на території і у п’ятницю вивозимо на полігон і утилізуємо належним чином.
     
    За словами начальника спецінспекції, засідання адмінкомісії відбудеться третього березня.