Бюджет і гроші: Як кропивницький бізнес впливає на покращення твого життя

  • 20 лют. 2020 11:08
  • 1112
    • Новина Бюджет і гроші: Як кропивницький бізнес впливає на покращення твого життя Ранкове місто. Кропивницький

     

    Майже 50 мільйонів гривень сплатила мережа місцевих супермаркетів «Файно Маркет» до бюджету Кропивницького у 2019 році.
     
    Гроші – серйозні. Розглянемо, чому.
    Для прикладу, з 2017 по 2019 роки на капітальний ремонт доріг Кропивницького з бюджету міста виділили аналогічну суму.
     
    З 50 мільйонів гривень, які компанія сплатила до міської казни, понад 26 мільйонів – це акцизний податок. Ці гроші фінансове управління міської ради розподіляє на різні видатки. Частина йде на виплату зарплат працівникам бюджетних підприємств, установ і організацій. Частину спрямовують на ремонт доріг.
     
    Наприклад, у минулому році капітально відремонтували дорожнє покриття на вулиці Кропивницького, на це з міського бюджету виділили майже 6 мільйонів гривень, а ще відремонтували Полтавський міст майже за 10 мільйонів гривень.
     
    Мережа супермаркетів «Файно Маркет» сплатила більше 22-х мільйонів гривень податку на доходи з фізичних осіб. Це третина від витраченої суми на реконструкцію «Арки» на вулиці Ельворті. Цей стратегічний для міста об’єкт відремонтували за 66 мільйонів гривень.
     
    Понад 400 тисяч гривень – це сума, яку компанія «Файно маркет» сплатила до бюджету обласного центру по іншим видам податків. Ці гроші могли стати складовою витрат на ремонт спортивної зали у школі №29, який обійшовся місту у понад мільйон гривень.
     
    Примітно, що головний офіс компанії «Файно Маркет» знаходиться у Кропивницькому. У Кропивницькому і Кіровоградській області більше 80 магазинів «Файно маркет». Обираючи один з них, ви обираєте розвиток інфраструктури рідного міста – встановлення нових дитячих майданчиків, придбання сучасного медичного обладнання для лікарень і поліклінік, будівництво житлових комплексів тощо. Робіть правильний вибір.