За чий рахунок фонтани? У Кропивницькому за минулі вихідні тричі з-під землі били потужні струмені води

  • 19 лют. 2020 18:02
  • 1265
    • Новина За чий рахунок фонтани? У Кропивницькому за минулі вихідні тричі з-під землі били потужні струмені води Ранкове місто. Кропивницький
     
    Не встигли кропивничани отямитись після чергового здорожчання послуг «Дніпро-Кіровоград», як водопостачальне підприємство підготувало їм нові «сюрпризи». Вочевидь, захмарні тарифи, які переплюнули практично всі міста України, не впливають на якість надання послуг, а на стан водогону й поготів.   
     
    Так, минулої суботи в районі Новомиколаївки, поруч із пологовим будинком, з-під землі бив фонтан води понад метр висотою. Очевидець події Геннадій Солдецький іронічно описав свої враження на сторінці у фейсбук:
     
    Був на відкритті, а через годинку і закритті фонтану по вулиці Короленка, 30 (пологовий). Насолоджуйтесь, бо клятий водоканал усе відремонтував, –  йдеться в повідомленні.
     
    А двома днями пізніше жителі міста зафіксували черговий випадок пориву водогону. Цього разу «щасливими володарями» фонтану стали мешканці вулиці Волкова. Вода била з люку навпроти будівельного магазину «Зодчий», біля п’ятиповерхівки.
     
    Водночас на Попова стався порив труби, через що на декількох вулицях спального мікрорайону припинили водопостачання. Воду мешканцям багатоповерхівок підвозили цистернами. У той же час у вівторок зранку широка ріка розлилася від 101-го мікрорайону аж до Критого ринку.  
     
    Мешканці Кропивницького обурюються тим, що вимушені обходитися на вихідні без водопостачання, а деякі побоюються, що місцевий водоканал свої збитки нав’яже абонентам і вкотре підніме тарифи.
     
    Нагадаємо, у лютому обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» виставило споживачам новий тариф 37,62 грн за кубометр води. Це на майже 7 грн вище, ніж попередня вартість.
    Тож за чий рахунок фонтани, панове?
     
    Людмила Макей
     
    ФОТО користувачів соцмережі.