Щасливий порятунок: У Інгулі мало не потонула жінка (ВІДЕО)

  • 18 лют. 2020 10:42
  • 1185
    • Новина Щасливий порятунок: У Інгулі мало не потонула жінка (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому патрульні врятували жінку, яка тонула в річці Інгул. Про це йдется у відеосюжеті  Каналу  UA: Суспільне.

    Нещасний випадок стався на Інгулі минулої п’ятниці, 14 лютого, неподалік спортивної школи "Надія" (вул. Михайлівська)
     
    Патрульний поліцейський Денис Степаненко розповідає: 
     
    - Нам на службовий планшет прийшов виклик громадянина, який повідомив, що знайшов труп у воді на Інгулі. Прибувши на місце, ми зупинилися біля мосту у тому місці, де  було вказано. До нас підбігла група людей, які повідомили, що потопельниця перебуває в воді. Ми побігти до місця та помітили, що жінка за два метри від берега лежала лицем вгору та подавала ознаки життя. Ми почали світити на неї ліхтариком, і саме в цей момент вона почала перевертатись обличчям донизу.
     
    Поліціянт Сергій Карауш ділиться подробицями порятунку: 
     
    - Скинув куртку і зброю, приготували пасок. За його допомогою мене напарник спустив вниз у воду. Коли я відчув дно, поклав жінку на себе, здавив їй  живота, щоб вона трохи звільнила свої легені від блювотної маси і води, почала знову дихати, а тоді стали піднімали постраждалу наверх. Рятували жінку протягом двадцяти хвилин. 
     
     Денис Степаненко описує  стан жінки:
     
    - Коли очікували швидку, ми помітили, що в жінки почалися проблеми з диханням. І ми прийняли рішення, що швидше буде доправити її службовим авто до обласної лікарні. Постраждала перебувала в критичному стані: її руки і ноги були закляклі. Зігнути їх було дуже важко. У лікарні нещасну поклали в реанімаційне відділення. 
     
    Поліцейські оповідають, як вранці навідали врятовану і дізналися, що її звати Олександра і вона відпочивала в цьому районі, та сталося так, що вона впала з мосту у річку. 
     
    Головна лікарка Кіровоградської обласної лікарні Лариса Андреєва повідомила, що вже наступного дня родичі забрали постраждалу з медичного закладу.
     
    ФОТО умовне