На Кіровоградщині керівник Укрзалізниці «нагрів» державу на 600 тисяч гривень

  • 16 лют. 2020 10:14
  • 897
    • Новина На Кіровоградщині керівник Укрзалізниці «нагрів» державу на 600 тисяч гривень Ранкове місто. Кропивницький

    Служба безпеки України блокувала у Кіровоградській області схему розкрадання державних коштів, виділених на потреби структурних підрозділів регіональної філії «Одеська залізниця». Про це повідомляє пресгрупа УСБУ в Кіровоградській області.

     

    За даними слідства, керівник підрядного підприємства під час укладання договору щодо технічного переоснащення будівлі Знам`янського вагонного депо штучно завищив вартість витратних матеріалів. Для цього він вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт. При цьому сума відповідних державних витрат була погоджена з посадовцями структурних підрозділів регіональної філії.

     

    За попередньою інформацією, безпідставне завищення цін завдало збитків Укрзалізниці на суму майже 600 тисяч гривень.

     

    Наразі директору підрядного підприємства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), головному інженеру служби вагонного господарства депо - за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

    Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

     

    Заходи з викриття незаконних дій проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом Знам’янської місцевої прокуратури Кіровоградської області.

     

    Читайте також: На Кіровоградщині чоловік найняв кілера для колишньої.