Як кропивничани зустріли спецпризначенців, звільнених з п’ятирічного полону (ФОТО, ВІДЕО)

  • 14 лют. 2020 22:17
  • 2602
  •  

    Сьогодні, 14 лютого, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану декілька сотень містян зустрічали визволених з полону «ДНР» спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова. Бійці після повернення в Україну проходили медичне обстеження в столичному головному клінічному госпіталі.

     

    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».

     

    Близько 20.00 до площі Героїв Майдану під‘їхало авто, в якому сиділи Сергій Глондар та Олександр Коріньков. З натовпу відразу почувся крик: «О Боже, це ж мій, як завжди в своєму береті!».

     

     

    Вийшовши з авто, наші земляки почули, як місто зустріло їх гучними оплесками та вигуками: «Слава Україні!».

     

     

    Пройшовши живим коридором людей, очі яких випромінювали подяку та радість, вони підійшли до мікрофону. Не було гучних промов, жодних формальностей, лише слово «Дякую».

     

     

    Нагадаємо, що Сергій Глондар у лютому 2015 року був захоплений у полон під час виконання бойового завдання в Дебальцівському оточенні. У 2014 році його  нагородили відзнакою Міноборони України «За зразкову службу». Поки Сергій перебував у полоні, в нього народилася друга донька.

     

     

    Олександр Коріньков  також у лютому 2015 року був захоплений під час виконання бойового завдання в Дебальцівському оточенні в Донецькій області. Олександр разом із Сергієм Глондарем виводили колони українських військових з Дебальцевого й потрапили у ворожу засідку.

    Нагадаємо, 29 грудня минулого року відбувся обмін полоненими, внаслідок якого додому з полону повертаються кропивницькі спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков.

    Обмін полоненими розпочався близько 11 години на контрольно-пропускному пункті "Майорське" на Донеччині. Процес тривав понад 4 години і під час нього обміняли близько 200 людей.

    Тривалий час дружин полонених Юлію Корінькову та Катерину Глондар українська сторона «кормила» обіцянками, що скоро бійці будуть на волі. Напередодні новорічних свят 2017 року таку обіцянку озвучив навіть Президент, але й по сьогодні спепризначенці перебувають у донецькій в’язниці.

    У Кропивницькому та Києві упродовж п’яти років проходили акції підтримки полонених спецпризначенців.

    Нік Шендеровський