Міська рада Кропивницького вимагає скасувати платіжки за перерозподіл газу

  • 14 лют. 2020 17:03
  • 1085
    • Новина Міська рада Кропивницького вимагає скасувати платіжки за перерозподіл газу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міська рада Кропивницького вимагає скасувати нові правила оплати за газ і ліквідувати платіжки за його розподіл. Про це пише сайт міської ради.
     
    Міська рада Кропивницького звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням терміново скасувати постанови НКРЕ КП у частині змін методики розрахунку тарифу і ліквідувати практику нарахування плати за розподіл газу.
     
    Відповідне звернення, озвучене депутатом Олегом Краснокутським, депутатський корпус підтримав під час третього засідання дев’ятнадцятої сесій міської ради сьогодні, 14 лютого.
     
     - Із січня поточного року плата нараховується не за фактичні обсяги споживання в межах приєднаної потужності об’єктів споживання, а за штучно визначені обсяги споживання в межах річної замовленої потужності об’єкті. Змінено правила оплати за газ - з рахунків вилучено плату за доставку газу. Споживачі отримали окремі рахунки: один за використаний газ, другий – за його доставку. Такий підхід є необ’єктивним, недоцільним та спричиняє ряд проблемних питань, які потребують негайного вирішення, – йдеться у зверненні.
     
    - Чому люди повинні платити за користування трубопроводом, збудованим за їхні кошти? А може має бути навпаки? Чому газова компанія заробляє, користуючись трубою, що належить місту, але не сплачує за оренду комунальної землі? – ставлять питання депутати міської ради.
     
    Олег Краснокутський запропонував також, в разі ігнорування звернення міської ради, доручити управлінню земельних відносин підготувати відповідне рішення про запровадження орендної плати за землю для газорозподільної компанії.