Кропивницький: Депутат-націоналіст звертає увагу громади на катастрофічний стан річок міста

  • 14 лют. 2020 14:20
  • 2056
    • Новина Кропивницький: Депутат-націоналіст звертає увагу громади на катастрофічний стан річок міста Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Сьогодні, 14 лютого, під час третього засідання дев’ятнадцятої сесії Міської ради міста Кропивницького перед депутатським корпусом на тему екології виступив депутат від ВО "Свобода" Сергій Капітонов. 
     
    Про це пише журналістка "Утреннего города".
     
    Народний обранець звернув увагу присутніх на проблему місцевих річок, які міліють і засмічуються:
     
    - Вода - це життя, тому люди завжди селилися на березі річок. Хочу звернути увагу на те, що наші місцеві річки вмирають. На сьогоднішній день Інгул живиться виключно дощовою водою і каналізацією, річка перетворилася на ставок, який штучно підтримується гідротехнічними спорудами. Депутати попередньої каденції приділяли увагу питанню очищення водойм, а наша рада практично цим не займається. Та річки тим часом, на жаль, всихають і вмирають. Громадяни, рибаки обурюються тим, що щороку у ставках та водоймах масово гине риба - то через отруєння, то через задуху. 
     
    Відомо, наприклад, що між Некрасівкою і Новомиколаївкою колись протікала річка Мотузянка. Та на сьогоднішній день про неї знають лише історики, самої річки вже давно не існує. Мотузянка померла через байдужість громадян: влада не переймалась цією проблемою, а місцеве населення скидало туди сміття. В результаті Мотузянка залишилась лише на карті.
     
    Депутат-націоналіст зазначив, що така колосальна робота по відновленню і розчищенню річок не може фінансуватися лише за кошти місцевого бюджету, тому необхідно долучати ресурси області, звертатися до Уряду, Міністерства енергетики та захисту довкілля по домомогу у збереженні водних ресурсів нашого міста.  
     
    - Чи потрібна гарна набережна, якщо не буде чистої повноводної річки? Чи доцільно будувати сучасний комплекс на березі Інгулу, якщо він міліє і гніє? Хіба приємно відпочивальникам дихати болотом і смородом?
     
    Пропоную запросити на День депутата екологів, спеціалістів, мчс-ників, голову Кіровоградської облдержадміністрації і обговорити вказану ситуацію, адже через кілька років місто може опинитись на межі екологічної катастрофи. 
     
    Закликаю громадскість міста рятувати наші річки та джерела, об’єднати зусилля для порятунку водоймів міста Кропивницького! - звертається до присутніх депутатів Сергій Капітонов.
     
    Олена Скочко