Кропивницький: Поховали під чужим іменем

  • 13 лют. 2020 18:10
  • 859
    • Новина Кропивницький: Поховали під чужим іменем Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому прокуратура зайнялася співробітниками місцевого моргу, з вини яких були переплутані тіла двох небіжчиць.
     
    Родина, де померла мати, скористалась послугами служби ритуальних послуг. Однак на кладовищі при прощанні виникли сумніви, чи справді це їхня родичка. Втім, жінку все ж таки поховали. Родичі ж іншої померлої жінки підміну помітили одразу та звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів.
     
    Як стало відомо журналістам «Утреннего города» з власних джерел, минулого вівторка сім’я поховала свою 69-річну матір, яка протягом останніх трьох місяців сильно хворіла. Од-на із доньок, яка доглядала за нею, запідозрила, що у труні лежить інша людина. Втім, працівники ритуальної служби запевнили, що приводів для сумніву нема. Однак порадили не знімати вуаль, якою було накрито обличчя померлої. Попри сумніви, небіжчицю поховали.
     
    На другий день, у середу, інша сім’я отримала у морзі тіло померлої пенсіонерки для похо-вання. Син небіжчиці теж не впізнав свою матір. Він наполіг на тому, щоб переконатися у особі цієї жінки. Як виявилось – дійсно: померлих переплутали у морзі. Одна з жінок було чорноволосою, інша – сивочолою. Були й інші відмінності, на які згорьовані родичі звернули увагу не одразу.
    Зрештою, родичам вдалося добитися, щоб тіло пенсіонерки, яку поховали під чужим ім’ям, ексгумували та перепоховали. Родичі попрощалися з нею вже вдруге.
     
    Кіровоградська місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом неналежного виконання працівниками моргу і ритуальної служби своїх професійних обов’язків (ч. 1 ст. 367) КК України.
     
    Олена Скочко