Національна комісія визнала помилку у принципах нарахування тарифу на транспортування

  • 12 лют. 2020 16:47
  • 835
    • Новина Національна комісія визнала помилку у принципах нарахування тарифу на транспортування Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Нацкомісії, що встановлює тарифи, відреагували на ситуацію з платіжками за доставку газу, що надійшли людям, які газом узагалі не користувалися. Щоби взагалі не платити за цю послугу, споживачам радять відрізати газ. У протилежному разі платіжка за доставку надходити буде, але їм нараховуватимуть у рази менше, ніж нарахували наразі, йдеться у ТСН.
     
     
    У Вадима недобудований будинок і газовий лічильник з нулем, за який треба платити 400 гривень на місяць. Із такою сумою йому надійшла платіжка за доставку газу, яким він іще ні разу не користувався. 
     
     
    Рахунки будуть, бо утримувати мережі потрібно, навіть якщо ти не споживаєш газ, але ти хочеш відімкнути кран і щоб там газ був. Утримувати мережі треба - рахунки будуть. Втім ми змінюємо методологію і рахунки будуть мінімальні, - обіцяє голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.
     
     
    Чому людям, які не користуються газом, надходять платіжки за його доставлення.
     
    У Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відреагували на ситуацію з платіжками за доставку газу, що надійшли людям, які газом узагалі не користувалися. Щоби взагалі не платити за цю послугу, споживачам радять відрізати газ. 
    Обіцяють власнику квартири з газовою плитою, яку він із рік не вмикав, за доставку нарахувати близько трьох гривень, а там, де ще є газова колонка -  10 гривень. А господарю приватної оселі доставка обійдеться 20 гривень. 
     
    Нові платіжки з меншими сумами мають надійти вже наступного місяця. Рахунки, які вже прийшли, споживачам усе ж радять оплатити.
     
     
    "Я б радив заплатити. Потім вони отримають приємний сюрприз, коли побачать перерахунок, і що вистачило не на місяць, а на пів року", - зазначає Тарасюк. 
     
     
    Вадиму, якщо він заплатить ті гроші, що вже нарахували, вийде, що він оплатить доставку газу на чотири роки наперед.
     
    В березні всі платежі за газ мають знову прийти на одному папірці. Уже після гроші розподілятимуться по різних рахунках. Розділення платежів - це крок до запуску ринку газу. Уже наприкінці весни, обіцяють, споживачі зможуть обирати собі постачальника газу, як мобільного оператора.