Кропивницький: Біля Епіцентру поліція затримала банду вимагачів (ВІДЕО)

  • 11 лют. 2020 18:17
  • 3862
  •  
    Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області, детективи слідчого управління поліції області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрили групу осіб, які займались вимаганням чужого майна, з погрозою насильства над потерпілим.
     
     
    Досудове розслідування встановило, що група була створена на міжетнічній основі. До її складу входило троє уродженців інших держав – раніше неодноразово судимих громадян, які мають стійкі зв’язки з кримінальним світом.
     
    11 лютого правопорушники на автомобілі приїхали до одного з торговельних центрів для зустрічі з потерпілим – жителем Кропивницького. Спільники безпідставно вимагали від чоловіка 20 000 гривень та отримали частину коштів.
     
     
    Із залученням спецпідрозділу КОРД групу затримали на місці вчинення злочину безпосередньо після передачі грошей.
     
     
    Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, триває.
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
     
     
    У даний час вирішується питання про повідомлення підозри затриманим особам у вчиненні кримінального правопорушення та обрання стосовно них запобіжного заходу.
    Правоохоронці перевіряють причетність осіб до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Кіровоградської та інших областей.