На Кіровоградщині жителі Аджамки подадуть звернення до уряду (ФОТО)

  • 8 лют. 2020 13:20
  • 3892
    • Новина На Кіровоградщині жителі Аджамки подадуть звернення до уряду (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 8 лютого, мешканці села Аджамка вирішили провести народне віче й обговорити проблеми, які їх хвилюють. 
     
    Про це повідомляє журналістка “Утреннего города”.
     
    Мешканка села Аджамка розповіла, що вижити на теперішню пенсію важко, навіть субсидія часом не рятує. 
     
    — Мені 82 роки, живу одна, отримую 2 400 гривень пенсії. Із лютого маю субсидію — 1 600 гривень, а грудень і січень платила повну суму. Минулого місяця заплатила 1560 гривень за комунальні послуги. Сплю я, як-то кажуть, у церковному повітрі — економлю, бо завжди трапляються непередбачувані обставини. От, наприклад, руку нещодавно зламала, потрапила у лікарю, довелося багато грошей заплатити там. А про смак м’яса я взагалі забула. Я б цих депутатів усіх відправила б на схід України. Наші діти кров проливають, а вони сидять собі у теплі. 
     
     
    Під час народного віче підіймалися такі питання-проблеми: плата за розподіл газу та сам газ, заробітні плати очільника “Нафтогазу”, підвищення цін за комунальні послуги, опалення аджамського Будинку культуру, ремонт місцевої музичної школи (цим уже займається селищна рада) тощо. На всі запитання, які люди хотіли поставити Євгенію Брагару, намагався відповісти депутат міської ради Олег Краснокутський. 
     
    — Мені, як і вам, хотілося просто поспілкуватися з Євгенієм та сказати йому: “У цій ситуації стань поруч із нами — звичайними людьми — і почни виправляти ті речі, які почали робити. Треба не боятися людей і визнавати свої помилки.
     
    Він також зазначив, що на черговій сесії міської ради Кропивницького, яка відбудеться 14 лютого о 10 ранку, зачитають депутатське звернення до уряду, яке стосується скасування постанови НКРЕКП про плату за розподіл газу. 
     
    Усі пропозицiї жителi села пiдтримали одноголосно. За результатами вiче звернення напрявлять до уряду.
     
     
     
     
    Летиція Курята