Бізнес Кіровоградщини бере курс на Туреччину

  • 8 лют. 2020 09:04
  • 1001
    • Новина Бізнес Кіровоградщини бере курс на Туреччину Ранкове місто. Кропивницький
     
    Туреччина зачекалася
     
    Малі та середні підприємства Кіровоградської області незабаром можуть збільшити експорт продукції у Туреччину, інформує прес-служба Торгово-промислової палати України (ТПУ). Активізацію співпраці українських та турецьких підприємств обговорювали на бізнес-форумі, який пройшов у Торгово-промисловій палаті України за участі президентів України та Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана.
     
    – Туреччина – ринок у фокусі для українського експорту, наш стратегічний партнер в економіці. Торгово-промислова палата намагається ширше залучити до зовнішньоекономічної діяльності малі та середні підприємства. Ми запрошуємо турецький бізнес взяти участь в цьому процесі, оскільки Туреччина має значний досвід розвитку малого та середнього бізнесу та успішного виходу на ринки ЄС, – сказав президент ТПУ Геннадій Чижиков.
     
    Він зазначив, що найбільш перспективними для розвитку співпраці українського малого та середнього бізнесу з Туреччиною є агропромисловий комплекс, ІТ, машинобудування, туризм та логістика.
     
    – Мета двох наших країн – збільшити обсяг двостороннього товарообігу до $10 млрд в найближчі роки. Ми не лише сусіди у Чорноморському регіоні, а й стратегічні партнери, – сказав Рушен Четін, голова Турецько-Української Ділової Ради.
     
    Переговори з турецькими бізнесменами також провів голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь та представники регіональної ТПП.