Безпека на дорогах: Кропивницькі бібліотекарі навчилися створювати світловідбивні брелоки (ФОТО, ВІДЕО)

  • 7 лют. 2020 14:00
  • 1833
  •  
    Сьогодні, 7 лютого, у Центральній міській бібліотеці відбулася навчальна майстерня для бібліотекарів із виготовлення світловідбивних флікерів (брелоки).
     
    Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    За статистикою, яку розповіли представники поліції на початку заходу, Україна посідає перше місце серед країн Європи з травмування пішоходів на дорогах. 
     
    — Безпека починається з нас самих. Поліція не зможе зробити безпечними кожен перехід, якщо ми самі не подбали про власну безпеку. Діти знають усі правила, проте вони дивляться на поведінку дорослих. Кожне слово має підкріплюватися дією. Тому перебігати через дорогу, йти у чорному у темну пору доби, нехтувати правилами дорожнього руху не можна — ми маємо подавати приклад дітям. Тоді буде і результат, і статистика буде меншою, — розповіла керівниця відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Оксана Білоброва.
     
     
    Організатори заходу, завдяки майстерні, хочуть виховати свідомого пішохода. 
     
    — Після нашого навчання кожна бібліотека для 30 дітей проведе свої майстерні. Загалом очікуємо, що 600 школярів будуть забезпечені світловідбивними флікерами, — розповіла директора «Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко. 
     
    — Використовуватиму цей брелок на сумці, щоб він захищав мене у темну пору доби і робив видимою для водіїв. Це цікава річ. Такі світловідбивні флікери потрібні дітям, які не завжди уважні та сконцентровані на вулицях. Для них це додаткова безпека, —  поділилася враженнями працівниця філії №19 Центральної міської бібліотеки Ольга Данова.
     
    Довідково:
    «Бібліотекарі - амбасадори безпеки» — складова Програми підвищення безпекової культури пішоходів та велосипедистів «Будь видимим», яку впроваджує Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з Патрульної поліцією Кіровоградської області, Ювенальною превенцією Кіровоградської області. Ініціатива стала можливою завдяки підтримці компанії "Пластикс-Україна", постачальнику якісної і сертифікованої світловідбивної плівки. Партнер ідеї — Міська централізована бібліотечна система міста Кропивницького.
     
    Летиція Курята