У Кропивницькому під час поховання переплутали тіла жінок

  • 6 лют. 2020 15:00
  • 3442
    • Новина У Кропивницькому під час поховання переплутали тіла жінок Ранкове місто. Кропивницький
     
    За недбалості службовців кропивницького моргу було переплутано тіла померлих жінок.
     
    Кіровоградська місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом неналежного виконання працівниками моргу та ритуальної служби своїх професійних обов’язків (ч. 1 ст. 367 КК України), у результаті чого родичам було видано для поховання труп інших людей.
     
    Подія мала місце у Кропивницькому. Родичам з моргу на поховання було видано тіло літньої жінки. Близькі скористались послугами служби ритуальних послуг та уже на кладовищі при прощанні сумніви виникли, чи їхня це родичка. Однак жінку поховали. Родичі ж іншої померлої жінки підміну тіла помітили одразу та звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів.
     
    Розпочато досудове розслідування.
     
    Пресслужба прокуратури Кіровоградської області
     
     
    Як стало відомо журналістам Утреннего города з власних джерел, у вівторок, 4 лютого, сім’я поховала свою 69-річну матір, яка протягом останніх трьох місяців сильно хворіла. Одна із доньок, яка доглядала за нею, запідозрила, що у труні лежить інша людина, та обличчя померлої було накрито вуаллю. Все ж небіжчицю поховали на цвинтарі.
     
    На другий день, у середу, інша сім’я отримала тіло померлої пенсіонерки для поховання у морзі. Син померлої теж не впізнав у небіжчиці свою матір, тому він настояв на тому, щоб точно переконатися у особі цієї жінки. Як виявилось - дійсно: померлих пенсіонерок переплутали у морзі.
     
    Тіло першої пенсіонерки, яку поховали під чужим ім’ям, планують ексгумувати. А саме сьогодні проходять похорони другої небіжчиці, з якою родичі прощаються вже вдруге. 
     
    Олена Скочко