Немає чим платити за газ — продай собаку: думка кропивничан

  • 4 лют. 2020 13:00
  • 1457
    • Новина Немає чим платити за газ — продай собаку: думка кропивничан Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно в етері програми “Голос народу” на каналі “112 Україна” нардеп від “Слуги народу” Євген Брагар сказав пенсіонерці продати собаку, щоб розрахуватися за комунальні послуги. Що саме мав на увазі посадовець? Де живе пенсіонерка разом із собакою? І що про цю ситуацію думають кропивничани? Про все це дізнавалася журналістка “Первой городской”.
     
    Під час прямого етеру 31 січня мешканка села Аджамка Любов Колюча запитала у народного депутата, як їй прожити на пенсію у дві тисячі гривень, якщо сплачує за комунальні послуги більше. На що Євгеній Брагар відповів:
     
    — Прожити в цих умовах дійсно важко, але ми не знаємо, чи має вона ще якесь майно. Тому що субсидія надається залежно від наявності іншого майна та майнового стану. Якщо у неї є якесь майно, якийсь собака елітної породи у дворі – вона може його продати у будь-який момент і спокійно собі заплатити за комунальні послуги. 
    Журналісти Суспільного знайшли пані Любов та її собаку Шарика. Як видно по фотографії, пес не породистий. 
     
    Формулювання нардепа одразу ж обурило присутніх у студії, а вже за декілька годин у соцмережах почали з’являтися жартівливі фотожаби. Пізніше пан Брагар вибачився на своїй сторінці у Facebook і сказав, що це сталося через недосвідченість, тому обрав невдале формулювання. Нікого образити він не хотів. Проте користувачі продовжують обурюватися. 
     
    Журналістка “Первой городской” провела невелике соцопитування у найбільших місцевих групах “Кіровоград UA” та “Кропивницький Live”  у Facebook, щоб дізнатися думку кропивничан, щодо цієї ситуації.
     
     
    — Він навіть не уявляє, що собаки бувають не елітної породи. Що ще можна від нього чекати. А таких там більшість. На жаль, — прокоментувала Інна Шиханцова.
     
     
    — Моя думка така "Один дурень ляпнув, інші дураки підхватили і з різних сторін це “обсмоктують” у Фейсбуці, по телевізору. В основному кожен старається як можна більше гумористично висловитися з цього приводу і таке враження, що у нашому світі до х*ра клоунів, але по суті геть не смішно, — написала під постом Олена Драбина.
     
    — Це наша влада, не обізнана, не професійна, яка веде країну в глибоку яму. Мовчати не можна, продадуть землю, заженуть у борги і поїдуть в Ізраїль з нашими, народними мільярдами, — прокоментував Юрій Скрипник. 
    •  Де ж стільки елітних собак узяти, щоб щомісяця платити, — написала Ірина Гільмандинова. 
    •  
    • Елітних собак пенсіонери не тримають, бо й самим доводиться економити на харчах, — прокоментувала Наталя Міханько. 
     
    Як бачимо, частина людей продовжує обурюватись. А поки триває “суспільний діалог”, українців чекають нові платіжки. 
     
     
    Летиція Курята
     
     
    Фото собаки з сайту СBN