Чому трьом нардепам з Кіровоградщини не виплатили зарплату?

  • 3 лют. 2020 16:17
  • 1240
    • Новина Чому трьом нардепам з Кіровоградщини не виплатили зарплату? Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 листопада 2019 року набрав чинності закон №1035-2 щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі неучасті без поважних причин у голосуваннях на пленарних засіданнях Верховної Ради або пропуску засідань парламентських комітетів. 
     
    Про це повідомляє сайт 0522.ua.
     
    Майже три мільйони гривень — таку суму не виплатили народним депутатам у листопаді 2019 року через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради. За цей місяць, відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень. 
     
    Прогульники, які не отримали кошти, були у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак, найбільший відсоток депутатів-прогульників виявився у фракції ОПЗЖ: там 50% нардепів не отримали “депутатських”. 
     
     
        Серед прогульників комітетів – п’ятий Президент України Петро Порошенко, голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. Про це йдеться у відповіді Головного організаційного управління Апарату ВРУ на запит Руху ЧЕСНО.
     
    Серед прогульників є і представники Кіровоградщини, це Олександр Дануца (виборчий округ 99), Олесь Довгий (виборчий округ 102) та Олег Тарасов (багатомандатний виборчий округ). Також в даному списку є двоє колишніх очільників Кіровоградської ОДА - Сергій Ларін та Андрій Ніколаєнко.