Кіровоградщина: Як колишня безробітна знайшла роботу до душі у селі

  • 3 лют. 2020 13:16
  • 1086
    • Новина Кіровоградщина: Як колишня безробітна знайшла роботу до душі у селі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Віра в себе, у свої сили, рішучість, наполегливість та енергійність. Саме такі якості притаманні двадцятивосьмирічній мешканці села Малинівка Петрівського району Юлії Малиці.
     
    Після закінчення Вознесенського професійного училища, у якому Юлія здобула професію кухаря, незважаючи на свій молодий вік, дівчині довелося спробувала себе у різних професійних сферах та попрацювати не на одному підприємстві за межами рідної Миколаївщині. 
    Працюючи на одному з підприємств у передмісті Києва, Юлія познайомилась з майбутнім чоловіком. Він запропонував їй створити сім'ю та переїхати до маленького селища на Кіровоградщину. Так і сталося. 
     
    - До звернення до служби зайнятості я вже два роки не працювала, адже перебувала у декретній відпустці. Сім'я утримувалася чоловіком та за рахунок підсобного господарства. У нас є корова, вирощуємо свиней та городину з присадибної ділянки, – ділиться спогадами Юлія. Сьогодні у молодої жінки двоє маленьких дітей віком до шести років, тому варіант роботи в іншому населеному пункті у сім'ї не розглядали.
     
    Розуміючи проблему працевлаштування у селі, Юлія вирішила звернутися по допомогу у пошуку роботи до Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. 
     
    - Прийшовши в службу зайнятості, я мало на що сподівалась, – розповідає жінка. – адже роботу в селі, де я проживаю, знайти дуже важко. Та все ж таки я розуміла, що опускати руки не слід.
     
    Молода жінка розглядала різні варіанти власного працевлаштування: від професії за здобутою освітою до некваліфікованих робіт. На момент звернення підходящого місця роботи для жінки не було. У співпраці із кар’єрним радником Юлія склала індивідуальний план пошуку роботи. Безробітна чітко виконувала рекомендації фахівців служби зайнятості, відвідувала семінари, тренінги, ярмарки вакансій та інші заходи, що спрямовані на підвищення шансів знайти підходящу роботу. Проаналізувавши наявні вакансії, кар'єрний радник запропонувала жінці взяти участь у громадських роботах, які проводилися на території Малинівської сільської ради. 
     
    По закінченню цих робіт, на ТОВ «Малинівське» з'явилася вакансія на посаду свинаря. Відвідавши підприємство, Юлія пройшла співбесіду, під час якої дізналася про умови праці, графік роботи, рівень заробітної плати і погодилася спробувати, тож отримала від свого кар'єрного радника направлення на працевлаштування.
     
    - Багато хто вважає, що бути свинарем – постійно працювати у багнюці. Що свині – брудні і неохайні тварини. Але це не зовсім так. Я могла б розповісти із свого життєвого досвіду чимало цікавих фактів про цих тварин, які змінили б думку будь-кого. Але, у будь-якому випадку, я роботи не боюся, адже для мене головне мати постійну роботу», – зазначає Юлія Малиця.
     
    Петрівська районна філія 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості