Міністр оборони України зустрівся з Державним секретарем США

  • 3 лют. 2020 09:00
  • 527
    • Новина Міністр оборони України зустрівся з Державним секретарем США Ранкове місто. Кропивницький
     
     31 січня у Києві, в рамках офіційного візиту американської делегації в Україну відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка з Державним секретарем США Майком Помпео.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Під час зустрічі українська сторона наголосила, що Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером та надійним другом України, який підтримує її від самого початку російської збройної агресії.
     
    Вітаючи американського високопосадовця, Міністр оборони Андрій Загороднюк подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними Силами України оперативних спроможностей.
     
    Зокрема, Андрій Загороднюк наголосив на важливості допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до 300 млн доларів.
     
    Також під час зустрічі її учасники обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні. Українська сторона поінформувала американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України.
     
    Під час діалогу також було надано оцінку дестабілізаційним діям Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.
     
    Міністр оборони зазначив, що не дивлячись на виклики і загрози, у Збройних Силах України продовжуються системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі.
     
    У цьому контексті Андрій Загороднюк поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства та ключових напрямків у цій сфері.