Українська Вікіпедія святкує шістнадцятий день народження (ФОТО, ВІДЕО)

  • 31 січ. 2020 13:00
  • 1253
  •  
    30 січня, відбувся вікімарафон з нагоди дня народження української Вікіпедії в "IT-просторі KOWO".
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Сьогодні Вікіпедія святкує свій шістнадцятий день народження, починаючи від першої статті, яка була написана у 2004 році.
     
    - У Кропивницькому Вікімарафон відбувається вже вп'яте. Це глобальна подія, яка залучає майже всі українські міста. Головна мета - об'єднати людей в одному місці, які хочуть поширювати знання, оскільки Вікіпедія - це енциклопедія вільних знань, - розповідає Марина Чала - організатор Вікімарафону.
     
    На марафон зібралися мешканці міста. На вікі-зустрічі кропивничани редагували та створювали статті на вікісторінках. Також Леонід Овчаренко - адміністратор української Вікіпедії провів майстер-клас із редагування статтей. 
     
    - Найперша стаття у Вікіпедії - стаття про атом. Вона складалася з одного речення. Ми рахуємо день народження від першої статті. Наша спільнота відзначає день народження проведенням марафонів. Протягом цього тижня ми закликаємо людей зробити подарунок Вікіпедії - написати статтю або просто поредагувати. Це цікаво і просто, - зазначає Леонід Овчаренко.
     
    У кінці заходу учасників пригощали солодощами та подарували символічні подарунки: наліпки, фотокартки і цукор з надписом "Вікіпедія".
     
     
    Христина Ковалевська