На Кіровоградщин розглянули питання про нелегальні АЗС

  • 30 січ. 2020 12:45
  • 1494
  •  
    Сьогодні, 30 січня, у малій залі Кіровоградської облдерж адміністрації розглянули питання щодо припинення роботи нелегальних АЗС.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Перший заступник голови ОДА - Ігор Кузьмін повідомив про плани, зроблені за місяць.
     
    - На сайті ОДА створений банер. Ми вже стали свідками роботи АЗС. Наголошую, що протягом цього тижня звернення на гарячу лінію ОДА не надходили. На період з 29 грудня до 29 січня перевірили 70 об'єктів. За результатами перевірки припинили роботу 19 автозаправних комплексів, демонтували - 7: у Кропивницькому - 5, у Світловодську - 1. Вже є дійсний штраф - 17 тисяч гривень за перше порушення.
     
    Також начальник Головного Управління Державної Фіскальної Служби у Кіровоградській області - Віталій Короткий розповів про ліцензії для автозаправок.
     
    - Головна проблема - отримати ліцензію, щоб заправні станції працювали. Кожного тижня надходять списки зі станцій щодо їх демонтажу. Наприклад, АЗС у Бобринці розташована на землі, яка призначена для житлового дому. Зараз заправка закрита. Станції підприємців, які не отримали ліцензії, - демонтуємо. Минулого тижня я також наголошував на обов’язковому отриманні ліцензій щодо зберігання. Ми отримали їх більше шестидесяти. Ми повинні запросити на засідання власників АЗС і подати повний пакет документів на отримання ліцензій на будівничі матеріалі. У разі невиконання - суд, - зазначив Віталій Короткий.
     
    Наприкінці засідання заступник голови ОДА наголосив на тому, що отримання ліцензії - головна задача. Він попросив усіх залучитися до цього.
     
    Христина Ковалевська