ПриватБанк отримав сертифікат Держспецзв’язку на цифрові ключі

  • 30 січ. 2020 11:08
  • 1026
    • Новина ПриватБанк отримав сертифікат Держспецзв’язку на цифрові ключі Ранкове місто. Кропивницький
     
    ПриватБанк отримав сертифікат Держспецзв’язку на цифрові ключі, що дозволять клієнтам вільно користуватися держпослугами зі смартфонів.
     
    ПриватБанк та його акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) отримали Атестат відповідності системи захисту інформації від Держспецзв’язку (Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України). Як зазначили в банку, сертифікація сервісу є передостаннім етапом запуску принципово нової для України технології хмарного кваліфікованого електронного підпису для громадян, яку планують запровадити вже в 1 кварталі 2020 року.
     
    - Отримання атестату завершує комплекс робіт зі створення унікальної системи дистанційного доступу до ключів КЕП через smart-пристрої, - зазначив член правління ПриватБанку Андрій Гриценюк. - Новий сервіс дозволяє відмовитися від необхідності фізичної присутності для отримання електронного підпису, носіння та зберігання секретних ключів на токенах чи smart-картах, а також є універсальним рішенням, що виключає проблему сумісності пристроїв, операційних систем, платформ, мов розробки і середовищ використання.
     
    Запуск хмарного електронного підпису з безпечним доступом до особистого ключа через мобільний застосунок у смартфоні (Smart-ID) суттєво спростить користування е-послугами, підписання документів за допомогою будь-якого смарт-пристрою та значно розширить можливості додатку державних послуг “ДІЯ” <https://diia.gov.ua/>, порталу https://id.gov.ua і систем онлайн банкінгу. При цьому для 22 мільйонів клієнтів банку користування сервісом буде цілком безкоштовним.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях