Футбол: розгроми від «Олександрії» та оновлення «Інгульця»

  • 30 січ. 2020 19:04
  • 1592
    • Новина Футбол: розгроми від «Олександрії» та оновлення «Інгульця» Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Олександрія» провела всі п’ять матчів у рамках перших зимових зборів у Туреччині.
    Перша гра закінчилася розгромною перемогою команди Шарана з рахунком 4:0. Чотири голи без відповіді у ворота болгарського Ботєва поклали Денис Устименко, Дмитро Шастал, Максим Задерака та Валерій Лучкевич.
     
    Другий матч олександрійці провели зі «Славією».
    Гра закінчилася результативною нічиєю з рахунком 2:2. Перший за «Олександрію» відзначився Василь Грицук, пробивши з 11-метрової позначки. Після чого болгарці не тільки зрівняли рахунок, але й вийшли вперед з рахунком 1:2. Проте на 71-й хвилині матчу команда з Кіровоградщини скористалася помилкою воротаря «Славії» й Денис Безбородько зрівняв рахунок у матчі.
     
    Третя гра відбулася проти «Чорно море» у форматі чотирьох таймів по 30 хвилини. Підопічні Шарана пропустили в кінці першого тайму після чудової комбінації болгар, після якої Ангелов потужним ударом пробив у ствір воріт.
    «Чорно море» утримувало перевагу в голах до четвертого тайму, поки олександрійці не почали тиснути на суперника, що не змусило на себе довго чекати. Так вже на 8-й хвилині останнього тайму Устименко пробив головою після розіграшу кутового, зрівнявши рахунок. А ще через чотири хвилини він таким же ударом головою вивів свою команду вперед. Остаточним зробив рахунок Шастал на 110-й хвилині – 3:1.
     
    У передостанній грі цих зборів «Олександрія» завдала нищівної поразки «Македонії ГП» з рахунком 5:0. Македонці намагалися втримувати рівновагу в матчі виключно в першому таймі, пропустивши лише один м’яч на 13-й хвилині від Романа Вантуха. У другому ж таймі команда з Кіровоградщини взяла всю гру під свій контроль й без особливих проблем забила ще чотири голи. У матчі також відзначилися Василь Грицук, забивши з пенальті на 55-й хвилині, Дмитро Шастал, зробивши дубль, та Денис Безбородько, поставивши крапку в грі на 91-й хвилині з ще одного пенальті.
     
    Закінчила серію «Олександрія» матчем з вірменським «Пюником», завдавши чергового розгрому суперникові. Цього разу гра закінчилася з рахунком 5:2 на користь команди з Кіровоградщини.
     
    Олександрійці почали активно атакувати суперника з перших хвилин матчу і не забарилися з відкриттям рахунку. Зробив це Денис Устименко вже на 11-й хвилині матчу. Подвоїли перевагу гравці «Олександрії» на 23-й хвилині, коли Денис Безбородько пробив з розвороту в дальній кут воріт. Але вже через шість хвилин після помилки олександрійців гол забив Миранян, зробивши рахунок 2:1.
     
    У другому таймі тенденція гри не змінилася, і за перші 15 хвилин матчу «Олександрія» забила ще два голи, відзначилися Тейшейрата та Максим Третьяков. Проте команда з Вірменії не складала руки і на 68-й хвилині забила другий м’яч – 4:2. Остаточним рахунок став уже через дві хвилини, коли Артем Ситало після невеликої підтасовки забив останній у матчі гол.
     
    У той же час «Інгулець» підписав досвідченого хорватського півзахисника ладена Бартуловича. Він добре відомий українським уболівальникам по виступах в «Дніпрі», «Кривбасі», «Карпатах», «Ворсклі» та «Волині». Також раніше гравець виступав за збірну Хорватії, в якій провів п’ять матчів й відзначився одним голом.
     
    – Я обіцяв, що без контракту з Бартуловичем додому не повернуся. Тож хочу повідомити – своєї обіцянки я дотримав, віднині Младен є повноправним членом нашої команди, нашої дружної сім’ї. Не скажу, що наші перемовини були легкими, можливо, найскладнішими за увесь час існування клубу. Однак ми зуміли дійти згоди, знайти рішення, що влаштувало б обидві сторони, – прокоментував президент клубу Олександр Поворознюк.
     
    Нік Шендеровський