Інтерв’ю про ситуацію з супермаркетом у центрі Кропивницького

  • 29 січ. 2020 15:51
  • 1318
    • Новина Інтерв’ю про ситуацію з супермаркетом у центрі Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Як відомо, у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоряний» планується відкриття супермаркету «МаркетОПТ». Це викликало обурення у міської влади.  За більше ніж чотири роки каденції нинішнього міського голови такий супротив щодо відкриття супермаркету виник вперше. За його словами, роботи біля приміщення колишнього кінотеатру виконуються незаконно, а  відкриття супермаркету спричинить масу незручностей містянам. Ми вирішили з’ясувати позицію другої сторони – керівництва мережі супермаркетів. На запитання погодилася відповісти керуюча «МаректОПТ» Марина Марченко.
     
    - Як адміністрація «МаркетОПТ» може прокоментувати ситуацію з відкриттям супермаркету в приміщенні колишнього кінотеарту Зоряний у Кропивницькому та заяву міського голови, що наразі там проводяться будівельні роботи, попри відсутність погодження зміни цільового призначення?
    - У приміщенні проводяться не будівельні роботи, а фасадні, ремонтні. Ми нічого, насправді, не перебудовуємо. У кадастрі не забороняється проведення таких робіт у подібних приміщеннях. На законодавчому рівні ми нічого не порушуємо. Не перебудовуємо фасад, не проводимо жодних реконструкцій, а лише здійснюємо ремонтні роботи, освіжаємо приміщення, наводимо лад, робимо благоустрій. 
    -  У такому разі як Ви розцінюєте супротив міського голови відкриттю супермаркету в даному приміщенні?
    - Ми самі не знаємо, як на таку позицію реагувати. В першу чергу ми орієнтуємося на жителів Кропивницького, на наших покупців. Коли ми заходимо зі своїм магазином, то даємо максимально низькі ціни на товар.
    В інтернеті дійсно поширюється інформація,  що причиною може бути власний бізнес міського голови. Вважаємо, що відповідь на це питання – за жителями міста, нехай вони роблять висновки. Ми робимо свою справу, робимо її законно і вносимо свій вклад в інфраструктуру міста, яка його лише прикрашає.
    - Нещодавно від вас з'явилася інформація про те, що дерева біля приміщення будуть збережені. Які у вас взагалі плани щодо зелених насаджень і прилеглої території?
     
    - Ми облагороджуємо інфраструктуру, знову ж таки, для жителів, ми не розуміємо ситуації з деревами, не розуміємо, чому вона виникла. У нас навіть в планах не було спилювати зелені насадження. Ми навпаки доводимо все до ладу. Можливо, ця тема піднялася через певне непорозуміння, але попри коментар міського голови, що поряд школи і все інше, ми хочемо офіційно заявити, що домовилися з усіма постачальниками, щоб машини з товаром приїжджали у неробочий час. Тому ні на яких сусідніх закладах це жодним чином не відобразиться. Ми максимально робимо все можливе, щоб не вступати в конфлікти ні з владою, ні ж населенням міста. Навпаки, я думаю, що жителі міста бачать, що територія біля наших супермаркетів облагороджується, ми кладемо плитку, встановимо лавки, встановлюємо освітлення і т.д. Це стане місцем, куди захочеться приходити, щоб провести час. Остаточно завершити роботи з благоустрою території ми плануємо до літа.
     
    Марія Рубан
     
    Фото із соцмережі Фейсбук