У Кропивницькому планують створити притулок для жертв домашнього насильства (ВІДЕО)

  • 29 січ. 2020 09:31
  • 1111
    • Новина У Кропивницькому планують створити притулок для жертв домашнього насильства (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому хочуть створити притулок для жертв домашнього насильства. Про це йдеться у  відеосюжеті Каналу UA: Кропивницький.
     
    Приміщення для цього знайшли. Воно не потребує ремонту - розповів директор міського центру соціальних служб Олег Краснокутський. З початку року в Кропивницькому поліцейські отримали сто сімдесят п’ять викликів щодо домашнього насильства – розказав заступник начальника відділу превенції поліції області Олег Петров. Притулку для жертв домашнього насильства в Кіровоградській області немає.
     
    Мешканка "Будинку милосердя" Анастасія разом із одинадцятирічним сином Романом у притулку проживають два місяці. Своє прізвище не говорить, каже, хвилюється за свою безпеку та сина. "Через домашнє насильство я опинилась тут. Мій громадянський чоловік знущався наді мною, над дитиною, постійно забирав гроші, принижував. У мене немає родичів, мені не було до кого звертатися. Я вирішила звернутись до такого центру. Я жила в Херсоні, але там не було місця. Мені довелось їхати в Кропивницький", – говорить жінка.
     
    Каже, у Кропивницькому притулку для жертв домашнього насильства не знайшла: "На жаль, не у всіх містах України вони є. Жінки, які постраждали від домашнього насилля, перш за все потребують допомоги психолога, юридичної допомоги, і соціальної, можливо".
     
    У притулку "Дім милосердя" проживають десять людей – говорить його засновник Володимир Лєбєдєв:
     
    - Часто вночі поліція приїжджає, привозить маму з дітьми. Зрозуміло, що ми приймаємо. Тому що ми єдині в місті, які приймають 24 на 7. Зрозуміло, вона переночувала, а зранку питання: що далі робити? Тут можна жити місяць, два.
     
    Директор міського центру соціальних служб Олег Краснокутський показав приміщення, де хочуть зробити притулок для жертв домашнього насильства: "Приміщення складається з двох поверхів. Кількість житлових кімнат в ньому дев’ять - десять може бути обладнано. Крім цього тут функціонує ванна кімната, функціонують і на першому, і на другому поверсі кухні. Є ліжка, є місця, де можна буде скласти свої речі. Є місце для того, щоб можна було дитині уроки вчить, на 99% це приміщення готове".
     
    Олег Краснокутський розповів, що потрібно для створення притулку:
     
    - Міська рада міста Кропивницького повинна прийняти рішення на своєму сесійному засіданні щодо створення даного закладу, затвердити положення про нього, затвердити структуру. Крім цього треба вносити зміни до бюджету міста. Тут треба проводити сплату за теплопостачання, за газ - бо тут індивідуальна котельня, і за воду, і за електроенергію, і за вивезення сміття. Десь мабуть півтора – два мільйони буде потрібно.
     
    Перебувати у притулку можна буде три місяці.