Новий комплекс Охматдиту буде забезпечувати в чотири рази більше трансплантацій кісткового мозку

  • 28 січ. 2020 16:16
  • 545
    • Новина Новий комплекс Охматдиту буде забезпечувати в чотири рази більше трансплантацій кісткового мозку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новий комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» буде забезпечувати в чотири рази більше трансплантацій кісткового мозку — до 100 замість 25-ти. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час перевірки процесу будівництва нового комплексу лікарні. 
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    - Завітав сьогодні до Охматдиту, щоб на власні очі перевірити стан ремонтних робіт. Будівництво цього корпусу почали дев’ять років тому. Цей багаторічний «довгобуд» декількох поколінь влади Уряд скоро завершить. Тільки уявіть собі — його введення дозволить забезпечити, наприклад, не 25 операцій з трансплантації кісткового мозку, а до 100. Це не просто цифри, це в чотири рази більше дитячих життів, які ми зможемо врятувати, — сказав Олексій Гончарук.
     
    Він також додав, що, якщо на сьогодні щорічно є можливість прийняти на лікування 20 тис. дітей, то із повноцінним запуском роботи Охматдиту спроможність прийняти на лікування зросте до 32 тис. дітей.
     
    Завершувальна хвиля будівництва почалась в грудні минулого року за ініціативою Президента України, Уряду та за підтримки депутатів Верховної Ради, які виділили на це додаткове фінансування.
     
    - Здоров’я українців – пріоритет Уряду, а запуск Охматдиту – частина урядової програми з якісної та доступної медицини в Україні. Інша не менш важлива частина — будівництво нових центрів екстреної медицини. Вже цього року ми побудуємо 200 таких центрів, — сказав Глава Уряду.
     
    За його словами, пріоритет для його команди — врятувати в цьому році якомога більше людських життів, зокрема, надавши їм доступ до якісної медицини.