Сеньйорита Іспанія чекає – простий рецепт щастя від кропивничанки (ФОТО)

  • 25 січ. 2020 09:29
  • 1114
    • Новина Сеньйорита Іспанія чекає – простий рецепт щастя від кропивничанки (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Барселона – бренд Іспанії. «Це по-справжньому затишне місце, де відчуваєш себе вільним», – із такими думками живе тутешній мешканець Бурхан Дрей. Столиця Каталонії омивається теплим Середземним морем, тому європейці з північних регіонів часто прилітають сюди відпочити. Для українців це – країна-свято. В Іспанії не обов’язково мати гроші для розваг. Тут є безкоштовні музеї, виставки, паради, концерти – все це іспанці влаштовують для естетичної насолоди. А мешканці країни привітні та ввічливі.
     
     
    Барселона не схожа на жодне європейське місто. Її архітектура виконана у готичному стилі із присмаком американського модерну. Тропічні парки розкинулися майже по всій території. Один із таких – Park Guell. Звідси відкривається прекрасний вид на море. Must visit у Барселоні:
     
    - Храм Святого Сімейства – Sagrada Familia;
    - головна площа – Placa de Catalunya;
    - замок біля підніжжя гори Монжуїк (влітку можна побачити феєричне шоу фонтанів);
    - Тібідабо (назва походить від латинського варіанта Євангелія від Матфея, що у перекладі означає «Тобі даю») – гора, на якій побудований храм Святого Серця.
     
    Найбільш приємні для бюджетного туриста – пляжі. Вони просторі, чисті, а вздовж набережної розкинулися затишні кафешки. Не раджу щось купувати там, тому що ціни високі. Краще сходіть у такі маркети, як: Mercadonna, Lidl, Carrefour і багато пакистанських магазинів, де всі товари мають доступні ціни. Якщо ви засумуєте за українськими продуктами, не хвилюйтеся, у місті є російські магазини, де можна купити гречку, сало, вівсянку тощо.
     
     
    Взимку Барселона зовсім інша – магічна. Усі діти чекають подарунків від Papa Noel – іспанського Діда Мороза. Шостого січня люди відзначають День волхвів, або Трьох Королів (Tres Reyes Magos), які були першими, хто дізнався про народження Ісуса Христа. У цей день на вулицях міста проводять шалений маскарад, а королі вітають дітей та дорослих солодощами.
     
     
     Отже, рецепт подорожі простий. Іспанія – член Євросоюзу, тому візу українцям робити не треба. Купуєте квитки на лоукост-авіалініях (Ryanair, Wizz air), їхні ціни варіюються залежно від дати вильоту, приблизно 20-40 євро без багажу. Якщо летіти у літній сезон, можна знайти дешеві хостели на сайтах Airbnb, Hostelworld, Booking.com або зупинитись у каучсерферів. Не витрачайте гроші на проїзд у громадському транспорті, бо майже всі визначні місця знаходяться у центрі міста.
    Барселона – європейська столиця веселощів, пекучого сонця, вічнозелених пальм і теплого моря. Гарний настрій, дух мандрівника і купальник – це все, що потрібно вам для незабутньої відпустки. Сеньйорита Іспанія чекає!
     
    Христина Ковалевська
     
     
    Читайте також: Україна – Африка: довга дорога додому (про футболістів, які стали жертвами обману)