У бібліотеці Чижевського нагородили юних композиторів

  • 24 січ. 2020 18:00
  • 823
    • Новина У бібліотеці Чижевського нагородили юних композиторів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 24 січня, відбувся захід "Креативна лабораторія музикознавця" у бібліотеці Чижевського.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Віп-персони заходу - Богдана Фроляк - композиторка, донька відомого українського композитора - Марія Дремлюга, модератор заходу - Ірина Сікурська.
     
    - Щастя мати таку роботу. Музика Юлія Мейтуса повинна далі розповсюджуватися і бути впізнаною для того, щоб ми шанували те, що створене у 19 столітті. Ідея фестивалю народилася, коли я стикнулася з проблемою, де колективи не грали українську музику взагалі. Ми присвятили роки роботи розвитку популяризації академічної української музики. Тут сидять люди, які творили історію. Нас підтримує Департамент культури. Управління культури міської ради - співорганізатори фінансової підтримки. Мені приємно, що ми організували музичну лабораторію. Це єдиний фестиваль, який має три всеукраїнські конкурси. Зараз - другий всеукраїнський конкурс у цьому році. Важливе досягення для нас - публікації творів юних композиторів, - розповідає директорка музичної школи номер два - Валентина Ревенко.
     
    Також директорка Валентина Ревенко нагородила книжками лауератів "Всеукраїнського конкурсу юних композиторів" і директорок музичних закладів.
     
     
    Христина Ковалевська