Кропивницький: Власник стоянки на очах активістів спиляв найстарішу вербу на Набережній (ФОТО)

  • 24 січ. 2020 16:30
  • 1097
    • Новина Кропивницький: Власник стоянки на очах активістів спиляв найстарішу вербу на Набережній (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На стоянці по вулиці Острівська, 1 (це на набережній неподалік кафе "Панорама") сьогодні фірма "Єлізавета" незаконно спиляла два дерева без жодних документів. Про це у ФБ у групі Озеленення Кропивницький пише громадська активістка Надія Паливода.
     
    "Очевидно, просто за домовленістю з хазяїном стоянки Сергієм - однак це не приватна власність, а лише оренда, а це значить, що на спил дерев на ній потрібні дозволи.
     
    Я туди прийшла близько 11.00, від айланта вже був пеньок, "Єлізавета" взялася за вербу.
    Так, це настаріша верба в місті, і якби це було десь в іншому місті - її би доглядали, лікували і водили до неї туристів. Але так як це Кропивницький, де дерева ненавидять, то над нею пару років назад познущалися, зрізавши всі гілки, а коли дерево через це захворіло - вже спилюють.
    Окей - то візьміть дозвіл в міській раді (всього лиш треба написати заяву в управління ЖКГ) - його обстежать, напишуть акт, що воно аварійне, і спиляють цілком законно. Але ні. 
    Хазяїн стоянки бикував і випихав з території.
     
     
    Працівниця спецінспекції міської ради хотіла скласти на нього протокол за незаконний спил - він відмовився надавати дані і сказав, що він "прохожий" (є на відео).
    Також поприбігали пацани з якогось "Дорожнього контролю" (КДК), вони називають себе журналістами. Постійно знімали нас на відео і задавали тупі питання типу: "Ви шо дєнєг хочете?", "Скільки вам за це платять?"
    Ображали працівницю спецінспекції: 
    "Бабушка, ти чьо не осталась внуков няньчить?", "Ви ж на пенсії уже, да? А чьо не освобождаєтє место для молодих специалістов?"
     
     
    Спецінспекція викликала поліцію, щоб ті встановили особу, але патрульні не можуть розголошувати дані, може тільки слідчий, тому ми написали заяву на цих осіб.
    Врешті власник стоянки вигнав і поліцію з цієї території (тіпа це платна стоянка же).
     
    "Єлізавета" без дозволів стала допилювати вербу, а пацани - ржать від солодкого відчуття безкарності. В працівниці спецінспекції пішла носом кров.
    Правда, класне в нас місто?
     
    ***
    ПС: припускаю, що "Дорожній контроль" склепає зі шматочків якесь відео про "злих активістів, які ходять і вимагають дєнєг", очікуйте найближчими днями в міських пабліках" - йдеться у повідомленні.