«Війна, якої не було»: У Кропивницькому презентували книгу про Іловайськ (ФОТО, ВІДЕО)

  • 24 січ. 2020 15:40
  • 1622
    • Новина «Війна, якої не було»: У Кропивницькому презентували книгу про Іловайськ (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відбулася презентація книги «Війна, якої не було». 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
     
    У творі йдеться про всі події, які відбулися під час «Іловайського котлу». Автор надав інформацію про близько 700 загиблих у тих подіях людей та про 25 підрозділів, які безпосередньо брали участь у цій операції. Автор книги був безпосередньо присутній під час тих подій, після чого й почав збирати інформацію про цедля своєї повісті. Також у книзі зображено 30 мап-схем, де є основна інформація про найзапекліші бої. Автор анонсував доповнення до видання, в якому окрім всього додасть QR-коди з посиланнями на відео-хроніку подій. 
     
     
    Раніше автор презентував «Іловайський щоденник», який він привсвятив своєму командирові. 
     
    - З перших днів стало зрозуміло, що Іловайск - це не просте місто і бої за нього будуть серйозними. Кожного дня у нас були смерті. Ми втрачали найкращих бійців. І вже тоді було зрозуміло, що це не якась операція, а саме війна. Війна, якої не було, - розповів автор книги Роман Зіненко.
     
     
     
     
    Довідково
     
    Роман Зіненко (нар. 1974 р.), колишній морський піхотинець, доброволець батальйону «Дніпро-1», був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. Він не тільки вижив, але й написав одну з перших книжок про війну на Сході України — «Іловайський щоденник», чесну і відверту розповідь очевидця, де нічого не вигадує, а намагається бути максимально точним у своїх спогадах.
     
    Нік Шендеровський
     
    ФОТО, ВІДЕО Христина Ковалевська
     
     
     
    Читайте також: До Дня Соборності України: Ода князеві Святославові (погляд на князя як на політика)