У Кропивницькому розпочався сезон Літературних салонів-2020

  • 24 січ. 2020 09:30
  • 897
    • Новина У Кропивницькому розпочався сезон Літературних салонів-2020 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Традиційний Літературний салон у Кропивницькому, присвячений Дню Соборності України, пройшов у гімназії імені Тараса Шевченка. Цьогоріч учасниками творчої зустрічі стали учні шкіл обласного центру, керівники закладів освіти, вчителі, шанувальники українського слова.         
     
    Піднесений настрій у глядачів під час відкриття Літсалону створили учні музичної школи імені Генріха Нейгауза. Естафету у них підхопили ліцеїсти «Соколу» з композицією «Наша сила в єдності». У творчий світ Володимира Винниченка заглибилися учні школи «Вікторія-П» з композицією за мотивами новели «Момент», школярі гімназії імені Тараса Шевченка з інсценізацією «Чорна Пантера і Білий Ведмідь» та вихованці Кущівської гімназії з оригінальним прочитанням п’єси «Гріх».
     
     
    З палким словом звернувся до юних учасників Літературного салону відомий кропивницький історик і краєзнавець Юрій Митрофаненко.
     
    На ідеї Соборності як єдиної можливої форми буття українства наголосили у своєму виступі «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг» учні  НВО № 16. Про вагу єдності, її значущості в житті народу розказали учениці НВО №1 поезією Ігоря Козака «До Дня Соборності». А школярка ЗОШ №4 Поліна Григорьєва присвятила рядки поезії Світлани Коцюби «Маленькі пухлі рученята» трагедії вже нашого часу. А завершили літературне свято учні Наукового ліцею з композицією «Пам’ятник у вічність».
     
    - Сьогодні ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети – побудови економічно і духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, – наголосила після завершення Літературного салону начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – Плекаймо все, що працює на ідею загальноукраїнської єдності, повсякчас пам’ятаючи про незлічені жертви. Принесені на вівтар нашої незалежності і державності.