Кропивницький: у художньому музеї відкрили нову експозицію (ФОТО)

  • 23 січ. 2020 16:33
  • 904
    • Новина Кропивницький: у художньому музеї відкрили нову експозицію (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 23 січня, у Обласному художньому музеї відкрилася експозиція робіт художника, історика, сценографа Павла Босого.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Експозицію розгорнуто до відзначення 55-річчя від дня народження професора театрального мистецтва університету Райєрсон Павла Босого.
     
    - Павло Босий співпрацює з Художнім музеєм із дня його відкриття. Він проводив семінари та лекції для співробітників музею. Тут були представлені його персональні виставки, де він виступав у ролі фотографа, а також був куратором під час виставок. Більше шести виставок було відкрито у стінах художнього музею. У 2018 році Павло Босий провів лекцію "Хто такий музейний куратор?" Також Павло Васильович - один з ініціаторів створення театру одного актора в художньому музеї у 2011 році. Він працював над сценографією до моно вистав Юрія Жеребцова, - зазначає Олена Степанюк - завідувачка відділом науково-просвітницької роботи обласного художнього музею.
     
    В ювілейній експозиції представлені роботи та матеріали з фондового зібрання музею: "Гамлет", "Мишоловка", "Морський пейзаж", які автор передав під час відкриття персональної виставки - "Ретроспективи творчості сценографа Павла Босого". Також представлені авторські художні фотографії "Майстер-клас на Хуторі Надія", "Балет на вокзалі м. Торонто" та "Острів скарбів".
     
     
    Олена Степанюк зазначила, що найбільш знаковим для художнього музейної спільности стали: лекція "Музей Торонто: взаємовплив будинку і колекції" та одноденний фестиваль "Музейний міні-фест з Павлом Босим.
    На експозицію прийшли батьки автора та мешканці Кропивницького.
     
    Христина Ковалевська