Олексій Гончарук закликав Фінляндію інвестувати в Україну

  • 23 січ. 2020 10:33
  • 654
    • Новина Олексій Гончарук закликав Фінляндію інвестувати в Україну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олексій Гончарук зустрівся з Прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін у Давосі. Це перша зустріч двох прем‘єр-міністрів України та Фінляндії за останні 5 років. Востаннє зустріч такого формату була в березні 2015-го року.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
     
    Глава українського Уряду наголосив, що Україна зацікавлена у співпраці з Фінляндією, зокрема у галузі відновлюваної енергетики та енергоефективності.
     
    - Сьогодні Україна — один із найбільших ринків, що розвиваються, тож закликав фінських підприємців інвестувати в Україну. Ми також високо цінуємо підтримку Фінляндії у впровадженні енергоефективних рішень в Україні, — сказав Олексій Гончарук.
     
    Під час зустрічі обговорили також посилення співпраці в освітній сфері. Зокрема, в рамках проекту «Фінська підтримка реформи української школи», який спрямований на реформування системи шкільної та професійно-технічної освіти в Україні. Реформування шкільної освіти — один із основних напрямів фінської допомоги Україні.
     
    - Фінляндія вітає рішучість України у проведенні реформ, що втілюються у співпраці з ЄС. Ми точно підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Важливо, щоб мінські домовленості були повністю виконані. Ми також обговорили питання щодо зміни клімату та рішення для сталого енергетичного розвитку, — сказала Прем‘єр-міністр Фінляндії Санна Марін.
     
    Олексій Гончарук окремо подякував Фінляндії за непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та за незмінну позицію підтримки Фінляндією санкцій, накладених на РФ через збройну агресію проти України. 
     
    Прем‘єр-міністри обмінялися запрошеннями обох країн з двосторонніми візитами вже цієї весни.