Україна – Африка: довга дорога додому

  • 23 січ. 2020 19:25
  • 1174
    • Новина Україна – Африка: довга дорога додому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Частина африканських футболістів, які торік опинились у центрі міжнародного скандалу навколо клубу «Олімпік», повернулися додому. Але до хеппі енду, здається, ще далеко…
     
    За словами директора організації «Будинок милосердя» Володимира Лєбєдєва, четверо юнаків уже полетіли до своїх родин в Африку. Ще четверо чекають своєї черги на повернення додому. Вартість квитка для перельоту становить 800 доларів. Гроші для їх придбання збирають церкви Кропивницького.
     
    – Одного футболіста ми відправимо додому 21 січня, і ще троє чекають на повернення і поки що живуть у готелі. Проте є інформація, що з Африки до Кропивницького прибувають нові гравці, тому проблеми не закінчуються. Попри скандал із відсутністю оплати, хлопці планують і надалі продовжувати грати у футбол та хочуть спробувати себе в інших країнах, – запевняє Володимир Лєбєдєв. Футболісти дякують кропивницьким волонтерам, адже без їхньої допомоги вони б просто лишилися на вулиці в чужій країні.
     
    – Дякую, друже! Якби не ти, ми б потрапили до дуже скрутного становища. Я від щирого серця дякую «Будинкові Милосердя» за те, що знайшли можливість допомогти нам, коли нас викинули на вулицю. Також вдячні за зібрані кошти, завдяки яким ми отримали змогу полетіти додому. Бажаю успіху в вашій нелегкій справі, – подякував один з депортованих спортсменів, Патрік.
     
    Нагадаємо, восени минулого року гравці футбольного клубу «Олімпік» з Кропивницького поскаржилися на керівництво команди. За їхніми словами, їм не виплачували зарплати понад два роки та не годували. Серед фігурантів міжнародного скандалу опинились восьмеро громадян Сенегалу, Кот-д’Івуару, Нігерії, Гани, Кабо-Верде та Гамбії, які приїхали на Кіровоградщину грати за контрактом. Вони заявили про знущання власників та фактично опинились на вулиці. Футболісти були змушені весь цей час просити гроші на їжу у своїх родичів.
     
    Очільник клубу аргументував це тим, що «Олімпік» – аматорський клуб, в якому не повинні виплачувати зарплату. І футболісти, за його словами, знали про це, їдучи до Кропивницького зі своїх країн.
    Африканці звернулися по допомогу до правоохоронних органів та «Будинку Милосердя», де їм надали житло та харчування, а також організували збір коштів для повернення додому.
     
    Нік Шендеровський