Кропивницький: Олександр Майоров презентував фотопроєкти

  • 21 січ. 2020 18:50
  • 1438
    • Новина Кропивницький: Олександр Майоров презентував фотопроєкти Ранкове місто. Кропивницький

     

    Сьогодні, 21 січня, в обласній універсальній бібліотеці Чижевського пройшла презентація фотовиставки "Різні" та "Інше місто".

    Про це повідомляють журналістки "Утреннего города".
     
    Фотограф Олександр Майоров живе й працює у Кропивницькому. За підсумками міжнародного конкурсу 35A WARDS 2018, у якому брали участь більше ніж 100 000 фотографів, Олександр Майоров увійшов у ТОП-100 фотографів України. Його проєкт "Різні" раніше був представлений у Києві, а "Інше місто" експонується вперше.
     
    - Я дуже вдячний тим, хто сьогодні прийшов сюди. Особливо працівникам мистецького відділу за гостинність. Я люблю фотографувати. На жаль, не вмію малювати, тому знімати мені легше. У майбутньому планую продовжувати свої проєкти, - розповідає фотограф Олександр Майоров.
     
    На виставку завітали працівники бібліотеки, фотографи Володимир Лощинський та Олексій Хмаров, письменник Володимир Поліщук, Світлана Буланова - одна із засновниць проєкту "Баба Єлька", Олена Кіріченко - кандидат мистецтвознавства та мешканці Кропивницького.
     
    - У наш проєкт Сашу послав Бог чи сили Всесвіту. Завдяки його світлинам люди дізнаються про сільську культуру. Завдяки його роботам люди знайомляться з неймовірними історіями життя українського народу. Перша наша експедиція разом із Олександром була в кінці літа 2018 року до Голованівського району, село Журавлинка. Тут висить фото бабусі із цього села. Для мене честь бути тут сьогодні, - ділиться спогадами Світлана Буланова.
     
    Вона також сказала, що Олександр - неймовірно талановитий фотохудожник, а кожна його світлина - це окремий Усесвіт зі своєю історією.
     
    На виставці представлена двадцять одна робота. У майбутньому фотограф планує продовжувати ці проєкти. Також він брав участь у фотоконкурсах та колективних виставках: "Фото-Кроп-2017", "Погляд - 2017", "Погляд -2019" та багато інших.
     
    Фото: Летиція Курята
    Текст: Христина Ковалевська