Польські партнери готові збільшити допомогу для українських ветеранів

  • 21 січ. 2020 15:15
  • 684
    • Новина Польські партнери готові збільшити допомогу для українських ветеранів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Польські партнери готові збільшити об‘єм своєї допомоги українським ветеранам. Про це очільницю Мінветеранів Оксану Коляду запевнив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі. 
    Про це пише Урядовий портал
     
    Міністр Оксана Коляда подякувала Бартошу Ціхоцкі та його колегам за ту допомогу, яку Польща вже надала. Зокрема за те навчання українських психологів для ветеранів, учасників бойових дій, яке проводять польські лікарі, зокрема на базі Бердичівського госпіталю ветеранів війни та на базі власних закладів, куди запрошують українців.
     
    - Ми б хотіли попросити вас не лише продовжувати таке навчання наших фахівців, а й розширити цей процес. Ви могли б проводити навчання наших психологів, соціальних працівників, тих, хто працює з ветеранами на базі Центру захисту ментального здоров‘я, який ми запускаємо на базі госпіталю в Лісовій Поляні, - розповіла Оксана Коляда.
     
    Посол Республіки Польщі запевнив, що польські лікарі, психологи готові поглибити співпрацю. Крім того, він наголосив, що його країна готова допомогти певним обладнанням для українських госпіталів ветеранів.
     
    Сторони обговорили ще низку напрямів співпраці та обміну досвідом. Підняли питання страхування учасників бойових дій.