Кропивницький: Найменші читайлики створювали казки і малювали Сніговика (ФОТО)

  • 20 січ. 2020 13:02
  • 863
    • Новина Кропивницький: Найменші читайлики створювали казки і малювали Сніговика (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 19 січня, у відділі дитячого та сімейного читання бібліотеки Шевченка стартував новий інтерактивний проєкт з назвою “Book & Art” студія “Книгодрузяки”, інформує Златопіль.
     
    – Цей проєкт став результатом пошуків наших бібліотекарів та їхніх напрацювань у напрямках подальшого залучення до читання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, – розповідає завідувачка відділу Маріанна Маковей. – Проєктна діяльність спрямовується на виконання творчих завдань дітьми та їхніми батьками із заздалегідь невідомим або відомим результатом. Особлива увага звертатиметься на пошуково-дослідницький етап, мотивування учасників проєкту до дії.
     
     
    Починаючи з січня, в студії розвитку два рази на місяць проводитимуться інтерактивні заняття, де дітки вчитимуться паралельно користуватися як друкованими текстами, так і електронними носіями. Крім того буде популяризуватися мистецтво художнього слова і образотворчого мистецтва, що сприятиме підвищенню іміджу та соціального статусу нашої бібліотеки. Переконані, що проведені з юними читачами творчі заходи розширюватимуть діапазон їхніх знань про культуру та мистецтво, сприятимуть розвитку творчих здібностей, допомагатимуть у реалізації планів роботи з користувачами бібліотеки.
     
    Після нашої розмови почалося перше інтерактивне заняття з юними читайликами. Разом із бібліотекарем Оксаною Бучукурі діти віртуально подорожували у чарівний світ цікавої казки “Новорічні пригоди Сніговиків”, під час якої познайомилися з її літературними героями, відгадували загадки, гралися у пізнавальній вікторині та драйвово танцювали, працювали зі своїми батьками у творчій майстерні “Малюємо сніговика”. 
     
     
    А хіба можна оминути увагою талановиту третьокласницю школи № 16 Марину Бричку, яка з допомогою своєї матусі Олександри Дереновської, викладачки кафедри образотворчого мистецтва, презентувала свою першу казку “Подарунок Сніговичку” та виготовлену в техніці пап’є-маше творчу роботу “Зимові розваги”?!
     
    Ще довго не хотілося малечі залишати теплі стіни гостинної бібліотеки, де на них завжди чекають привітливі господарі з напутніми словами: Приходьте до нас ще!”.