Головні модні тренди 2020 року в одязі

  • 20 січ. 2020 12:14
  • 2447
    • Новина Головні модні тренди 2020 року в одязі Ранкове місто. Кропивницький

     

    Що цікавого відбувається у світі моди? Насправді, вона змінюється мало не щодня. А 2020 рік однозначно несе в собі безліч змін — судячи з дизайнерських колекцій і модних показів. Що ж нового буде в жіночій та чоловічій моді? Ми вирішили докладніше розібратися в цьому за даними майданчику Shafa — з продажу речей вона перша в Україні. Отже, головні тренди в одязі на 2020 рік.

    Жіночий одяг

    Жіноча мода в цьому році буде більш мінливою, ніж чоловіча, що не дивно, адже чоловіки більш консервативні. Але багато дизайнерів, до речі, вирішили звернутися не до трендів, що швидко змінюються, а до класичних повсякденних образів. Пропонується досить стриманий і практичний одяг в стилі casual, який можна носити і кілька сезонів поспіль.

    У моді — шкіряні вироби, об'ємний верхній одяг, а також красиві дуті пуховики. Причому останні пропонуються навіть в варіантах «на вихід» — для урочистостей і свят. Із взуття в минуле відійшли грубі угги, і їх замінили практичні черевики на рельєфній підошві типу «тімберлендів». А грубі чорні чоботи можна носити навіть з романтичними легкими сукнями.

    Ось ще три цікавих тенденції, на які варто звернути увагу.

    1. Штучне хутро. Воно буде неймовірно популярним для зимової пори року, і для міжсезоння теж. Довгі пальто в підлогу oversize з плюшевих матеріалів, приталені пальто-міді в діловому стилі, короткі «кучеряві» шубки в стилі teddy bear, а також жилетки і болеро з довгого штучного хутра — найбільш популярні. З штучного хутра може шитися не тільки верхній одяг: вибирайте також красиві об'ємні светри, жакети та кардигани, або навіть спідниці.
    2. Чорний шкіряний одяг. Велику кількість варіантів курточок з чорної шкіри для весни ви, безсумнівно, знайдете на Shafa.ua — тут є цілі розділи з ретельно підібраними товарами. Але пам'ятайте, що в моді зараз саме чорний колір, а нюдові пудрові і бежеві відтінки вже в минулому. Вибирайте брутальні байкерські косухи або бомбери як у пілотів-авіаторів, подовжені парки і пальто, а також брючні костюми або сукні з м'якої лайкової шкіри.
    3. Клітинка. Картатий принт — це справжня класика, він не виходить з моди вже який сезон поспіль. Актуальними в поточному сезоні є тонка клітинка «Принц Уельський», шахова клітинка, клітинка «гленчек» і, звичайно ж, шотландська клітинка. Сьогодні ми сміливо можемо стверджувати, що клітинка в поєднанні червоного і чорного однозначно буде в тренді. Якщо це шахматка, може бути чорно-біла варіація, але краще все ж вибирати стримане і одночасно яскраве поєднання червоного і чорного.

    Чоловічий одяг

    У чоловіків мода більш стримана, але в той же час і тут є свої нюанси і варіації. Наприклад, клітинка в чорно-червоному виконанні теж буде актуальною, особливо для повсякденних сорочок в демократичному і більш вільному стилі casual. Те ж — і з чорним кольором: він чудово виглядає в монохромних look'ах як в діловому, так і в спортивному стилі, як для одягу зі шкіри, так і з інших матеріалів.

    Безліч дизайнерів сьогодні більш приваблені стилем preppy, ніж спортивними або брутальними речами. Preppy style — це діловий, але менш суворий «стиль оксфордських студентів», як його ще називають. Брюки-чінос, сорочки з джемперами і жилетами, кепі, а на ноги — челсі та оксфорди: в такому образі сміливо можна йти в офіс навіть із самим жорстким дрес-кодом. Спортивний одяг сьогодні допускається носити тільки в вихідний день або в зал.

    Але ось і інші цікаві модні тенденції на 2020 рік.

    1. Стиль мілітарі. Одяг у стилі мілітарі сьогодні актуальний як ніколи — він дійсно додає мужності. Зараз зовсім не обов'язково брати участь у військових діях або служити в армії, щоб носити військову форму або її подібність. Це і костюми і куртки в камуфляжному забарвленні, а також подовжені парки кольору хакі, і шкіряні куртки-авіатори, як у пілотів. З ділових речей — піджаки з ґудзиками як у мундира, сюртуки і двобортні пальто.
    2. Піджаки і жакети. Носити піджак зараз доречно з джинсами і кедами, а часто під них надягають навіть спортивні худі і олімпійки. Таке поєднання спортивного і ділового стилю виглядає сміливо і стильно. Цілком зрозуміло, що якщо ви одягаєте строгий діловий костюм, то піджак повинен сидіти як влитий. Якщо ж це варіант для стилю casual, звертайте увагу на більш демократичні моделі — зі спущеною лінією плеча, злегка об'ємні, з можливістю підвернути рукав і не застібати піджак на ґудзики.
    3. Об'ємні шарфи-снуди. Вони називаються ще хомутами і носяться на шиї, як комір. Причому довжина і ширина хомута може бути будь-яка — наскільки це комфортно для вас. Якщо снуда немає в наявності, просто обмотайте навколо шиї широкий об'ємний шарф і сховайте кінці — виглядатиме приблизно так само. В'язка повинна бути об'ємною і рельєфною, а нитка для шарфів повинна бути товстою з додаванням вовни для максимального тепла.