Єлисаветградські бренди 20 століття: Презентація книги

  • 17 січ. 2020 13:11
  • 1047
    • Новина Єлисаветградські бренди 20 століття: Презентація книги Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 17 січня, у відділі краєзнавства обласної уніаерсальної бібліотеки Чижевського презентували книгу "Коли реклама мала власні імена".
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Після новорічних свят це перше засідання краєзнавчих студій.
     
    - За цей час накопичилося багато матеріалу, який треба видавати. Це стосується реклами міста. У вересні минулого року від депутата надійшла пропозиція написати книгу про рекламу міста. Ми переглянули всі газети, шукали матеріал, робили фото для підтверження тексту, оформляли статті і віддавали. На сайті у замовника було сім публікацій. Нам обіцяли заплатити за них ще у грудні, але коли мова пішла про зарплатню, - замовник зник.
     
    Потім ми вирішили розмістити 22 статті на сайті бібліотеки Д. Чижевського. Книгу отримали лише минулого тижня. Перша сторінка була видана під рекламу, бо існування газети без реклами неможливе. У нас виникли питання: що помістити на обкладинку? Було 5 варіантіва, але ми залишили рекламу заводу "Ельворті" і колекцію листівок Юрія Тютюшкіна, - розповідає автор книги Володимир Поліщук.
     
     
    На захід зібралися мешканці Кропивницького, студенти та працівники бібліотеки.
     
    - У рекламі 20 століття перевага надавалася іменам. Прізвища реальних людей стали частиною нашого життя: "Ford", "Gucci", "Dolce&Gabbana", "Adidas". Чоловік-бренд також існував у Єлисаветграді: "Альшванг" - торговий дім білизни, "Склад дров Бармашенка", "Технічна контора Гердича та Гольденберга", "Торговий дім Заславського" тощо, - зазначає співавтор книги Сергій Невесьолов.
     
    У книзі описується історія єлисаветградської промисловості: машинобудівних заводів, кондитерських фабрик, млинів, технічних контор, перших кінотеатрів - "Ілюзії" та "Казки", готелів - "Петербургская гостиница".
     
     
    Нагадаємо, 16 січня відбулася презентація книги "Роки боротьби 1917-1922 на Єлисаветчині"