"Ах, кум-зараза": Український ансамбль щедрує у музеї Карпенка-Карого (ФОТО, ВІДЕО)

  • 16 січ. 2020 18:03
  • 1229
  •  
    Сьогодні, 16 січня, у Кропивницькому міському літературно-меморіальному музеї імені І. К. Карпенка-Карого відбувся щедровечір "Вишиваємо, всміхаємось, співаємо".
     
     
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Українські вечорниці - час, коли люди збиралися із сім'єю, друзями, коханими та розповідали різдвяні історії. На заході були представлені унікальні ляльки-мотанки від майстрині Валентини Орловської та вишиті картини автора Петра Чорноморченка. Він розповідав свої відомі гуморески:
     
    - Вітаю всіх за те, що ви прийшли у цю світлицю на зустріч зі мною. Десять років я вишиваю. А ще - гуморист. Як я став ним? Після виступу у Києві мене почали запрошувати до Кіровоградської обласної філармонії. Мені довелося побувати на республіканському конкурсі у Києві, де зустрівся із Андрієм Совою та Михайлом Донцем, які мені дещо підсказали у виконанні творів. Вони зазначили, що я повинен розповідати усмішки без пафосу. Зі сцени артисту треба подавати матеріал, який буде сприйматися публікою, тому пізніше я навчився всьому, - розповідає лауреат республіканських та всесоюзних конкурсів Петро Чорноморченко.
     
     
    Також Лариса Косяїнова розказала гостям історію сім'ї Тобілевичів і наголосила, що у цьому році музей буде святкувати своє 25-тиріччя.
    Своїми талантами поділився ансамбль "Чиста криниця". Вони співали українські народні пісні, щедрівки та колядки.
     
    - На сцені вони більше тридцяти років. Це найкращий колектив в області. Особисто вдячна Ніні Миколаївні - солістці. Минулого літа ви брали участь у міжнародному фестивалі на Полтавщині. Вас пам'ятає друг-болгарин, який присвятив власну коляду як подарунок, - розповідає про колектив поетеса Антоніна Корінь.
     
    У кінці заходу колядників привітали солодкими подарунками.