Мистецький калейдоскоп у Кропивницькому (ВІДЕО, ФОТО)

  • 16 січ. 2020 11:05
  • 1115
  •  
    Учора, 15 січня, у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки "Нові надходження-2019: мистецький калейдоскоп. 
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Сьогодні представлено близько 90 робіт на будь-який смак. Роботи відбиралися за принципом "як краще представити автора". Ця виставка стала для нашого музею вже традиційною. Автори - художники-земляки. Є картини і з інших регіонів: з Харкова та Одеси. Усі вони хочуть об'єднати Україну в мистецтві. Наприклад, Віктор Ковтюх - лауреат національної премії ім. Тараса Шевченка за проект "Мальовнича Україна". Також незвичайний подарунок для музею - ікони "Святої Богородиці" та "Христоса Спасителя" від Сумської області. Сьогодні тут представлені не тільки картини, а й графіка, ескізи, книги тощо, - зазначає наукова співробітниця художнього музею Анна Недлінська. 
     
    Захід відкрили Анна Лисенко та Назар Сьомкін із музикальним етюдом.
     
    Також на виставку завітали меценати міста Кропивницького, які протягом року допомагали Кіровоградському обласному художньому музею. 
    Директор музею вручив меценатам рекламного агенства "Антураж А" - Ірині Саєнко, Наталі Яриніч та Костянтину Яриніч подяки за співпрацю.
     
     
    - Ця подія - традиція для нас. Музей плідно співпрацює із митцями і громадскістю. Сьогодні ми бачимо безліч робіт різних жанрів. Бажаємо гарної співпраці і натхнення. Сподіваємося на подальший розвиток і процвітання, - висловлюється директор Кіровоградського художнього музею.
     
    Виставка буде відкритою протягом двох тижнів.
     
    Христина Ковалевська