Кіровоградський обласний художній музей долучився до міжнародного флешмобу (ФОТО, ВІДЕО)

  • 16 січ. 2020 09:45
  • 1182
    • Новина Кіровоградський обласний художній музей долучився до міжнародного флешмобу (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 15 січня, Кіровоградський обласний художній музей приєднався до Міжнародного флешмобу - селфі у музеї.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Це міжнародний флешмоб музейних селфі, який запровадили європейські музеї. Він стартував ще у 2014 році. Цього року, наприклад, вже більше ста музеїв приєдналися до флешмобу. Мета - привернення уваги відвідувачів до творів мистецтва: скульптур, декоративно-ужиткового мистецтва, іконопису. Таким чином музей пропагує своє мистецтво і залучає більшу аудиторію. Обов'язкова умова - не дозволяється використовувати спалах при фотографуванні і не розміщувати фотосвітлину у цілях політичної агітації. Людина може виставляти фото у трьох найвідоміших соціальних мережах: у фейсбуці, інстаграмі та твіттері з відповідними хештегами. 
     
    Наш музей приєднується до флешмобу вп'яте, тому у нас будуть подарунки за найкреативніше, найцікавіше та найгарніше селфі: іменні запрошення для відвідування художнього музею та набір листівок "Лицарі степу". Якщо минулого року про цей флешмоб мало хто знав, то сьогодні було більше двохсот відвідувачів. Було багато студентів із ЦДПУ імені В. Винниченка. Це дуже приємно, тому що молодь залучається до переглядання творів мистецтва. Ми сподіваємося, що цей флешмоб буде і надалі продовжуватися і Україна буде завжли приєднуватися до флешмобу, - розповідає науковий співробітник науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Леся Нестройна.
     
     
    У флешмобі взяли участь більше двохсот дітей, школярів та студенти: учні гімназії-інтернату 3 ступеня "Пролісок" та студенти Педагогічного універсетиту.
    У флешмобі також взяла участь журналістка "Утреннего города".
     
    - Я вважаю це крутою ідеєю, тому що діти зможуть насолодитися мистецтвом саме у такому веселому форматі. Мені б хотілося, щоб студенти і дорослі відвідували художній музей, бо через картини та книги ми можемо дізнатися історію, - каже журналістка Христина Ковалевська.