Мешканці Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на тракториста

  • 15 січ. 2020 12:03
  • 2228
    • Новина Мешканці Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на тракториста Ранкове місто. Кропивницький
     
    Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію тракториста-машиніста.
     
    Професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія «А2»)» є провідною у сільському господарстві Кіровоградщини, тому вимоги до якості навчання, які ставлять перед студентами майстри та викладачі, – високі. Основними формами організації навчання є теоретичні, практичні, комбіновані заняття і виробниче навчання.
    Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва повинен вміти управляти різними видами тракторів, прибиральними комбайнами, вантажними машинами. В ході роботи спостерігати за показаннями приладів, прислухатись до роботи двигуна, стежити за станом машини. В період посівної і прибиральної компанії робочий день не нормований.
    Основними вимогами до індивідуальних особливостей фахівця є: фізична сила і витривалість, достатня гострота слуху, об'ємний окомір, точна сенсомоторна реакція, стійкий інтерес до роботи з технікою, технічна спостережливість та кмітливість.
     
    Навчання розпочинається 15 січня поточного року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Тривалість навчання – 2 міс.
    Умовами до направлення на навчання є:
    попередній освітньо-кваліфікаційний рівень тракториста машиніста с/г виробництва категорії «А1». Стаж керування тракторами категорії «А1» не менше 1 року.
    повноліття (не менше 18 років);
    медична довідка з допуском до професії.
     
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
    Якщо вас зацікавила вказана професія, за більш детальною інформацією звертайтеся до міськрайонних центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
     
    Відділ організації профнавчання
    Кіровоградського обласного центру зайнятості