"Квіти серед зими" Або як українські художники кличуть весну (ФОТО, ВІДЕО)

  • 15 січ. 2020 10:26
  • 1198
  •  
    Сьогодні, 14 січня, у художньо-меморіальному музеї імені Осмьоркіна відбулася виставка "Квіти серед зими".
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    Квітка - символ життя та продовження роду.
     
    - Ми організували виставку сьогодні, щоб покликати весну. Тут представлені 60 творів відомих авторів із Кропивницького, Одеси, Дніпра, які були лауреатами премій О.Осмьоркіна у сфері сучасного образотворчого мистецтва. Твори авторів починаються із 70-х років і до сьогодення. Багато художників ще не були відомими, коли передавали музею свої роботи, а зараз вони Заслужені художники України: Михайло Надєждін, Анатолій Горбенко, Фелікс Полонський, Неля Фірсова та інші. На виставці представлений і живопис, і графіка, і твори декоративно-ужиткового мистецтва. Рослинний світ притаманний українській культурі: від орнаментів на одязі до графічних зображень. Усі квіти, які ростуть у музеї, також стали частиною експозиції. Музейні зібрання - місце, де людина може відпочити або заспокоїти душу, - висловлюється народний художник України Михайло Надєждін.
     
    Під час заходу свої привітання висловили Голова національної спілки художників України та директорка художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна.
     
     
    Також гостей вітав фольклорний гурт з різдвяними піснями та щедрівками: "Ой радуйся земле", "Сади зацвіли", "Панна Христина" тощо.
     
    - Я у захваті від цієї атмосфери. У Кропивницькому мені не доводилося відвідувати музеї, але сьогодні вирішила насолодитися мистецтвом. Українські художники повинні представляти свої роботи за кордоном, бо це фантастично. Також мене зачарували народні пісні та українські традиції. У Кропивницькому живуть талановиті люди, - ділиться враженнями від виставки гостя із Нью-Йорка - Сара Чепель.
     
    Виставка буде відкритою протягом місяця.