З 20 січня українські телеканали закодують супутниковий сигнал

  • 15 січ. 2020 09:27
  • 874
    • Новина З 20 січня українські телеканали закодують супутниковий сигнал Ранкове місто. Кропивницький
     
    З понеділка, 20 січня сигнал 23 телеканалів може зникнути у тих глядачів, які дивляться телевізор через супутникову тарілку. На вимогу законодавства буде закодовано сигнал каналів 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, УНІАН ТБ, Бігуді, СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, Оце, Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм, Україна, НЛО TV, ІндігоTV. Зміни ніяк не торкнуться глядачів, які підключені до кабельного телебачення, мають цифрову Т2-антену або дивляться ТБ через інтернет. 
     
     
    Телеканали розкодує спеціальний тюнер
     
    Глядачі, які зараз дивляться телебачення через супутникову тарілку і надалі хочуть отримувати сигнал з супутника, повинні придбати новий тюнер. Замінювати тарілку не потрібно – вона лише приймає сигнал. Розкодовує сигнал тюнер – саме його необхідно придбати і встановити, оскільки пристрої, якими зараз користуються глядачі, не призначені для розкодування сигналу. Потрібно шукати тюнери з маркуванням «УТБ» – вони офіційно сертифіковані та підтримують систему кодування Verimatrix. Придбати новий пристрій можна у роздрібних мережах електроніки та побутової техніки, в інтернет-магазинах, у майстрів з підключення супутникового обладнання, а також у операторів супутникового телебачення. 
     
     
    Також необхідно підключитись до супутникової платформи
     
    Щоб і далі дивитись ТБ через супутник, окрім придбання тюнеру необхідно підключитись до одного з офіційних операторів супутникового телебачення (Viasat або XtraTV). Інформацію про пропозиції офіційних операторів можна знайти на viasat.ua, тел.: 0 800 500 460 або на xtratv.com.ua, тел.: 0 800 300 022.
     
     
    Альтернатива є
     
    Завжди можна скористатись послугами кабельного телебачення, встановити антену для цифрового Т2-телебачення чи підключитись до інтернет-телебачення OTT/IPTV. 
     
    Автор Анастасія Степко